До прифронтової громади Запорізької області завітав український мандрівник Дмитро Комаров

Переглядів: 431

7 вересня 2023 19:43

До прифронтової громади Запорізької області завітав український мандрівник Дмитро Комаров  фото

Відомий український журналіст, мандрівник, фотограф, автор і ведучий програми «Світ навиворіт» Дмитро Комаров завітав до прифронтової Кушугумської громади, а саме до селища Малокатеринівка.

Про це повідомила на сторінці у Facebook Кушугумська громада. 

Українські та міжнародні ЗМІ продовжують висвітлювати одну з найгостріших тем сьогодення – наслідки підриву росіянами Каховської ГЕС.

Через цю трагедію, технічної води в селищі немає, бо насоси, які качають воду з водосховища, вийшли з ладу та й качати немає що.  Береги водосховища вкриті засохлими молюсками, водоростями й де-не-де мертвою рибою.

«Чутки про ці проблеми і привели Дмитра до нашої громади, а саме у смт. Малокатеринівка, яке знаходиться найближче до лінії фронту», – написали на сторінці громади у Фейсбуці.

Староста смт. Малокатеринівки Людмила Волик, показала журналістам місцеву криницю, з якої люди десятками років набирають воду, коли з тих чи інших причин вода відсутня.

Також, журналісти поїхали до колишнього Каховського водосховища, яке вразило масштабами непоправних наслідків. Поспілкувалися з місцевими мешканцями, аби дізнатися з якими складнощами вони зіткнулися після підриву ГЕС та взагалі з початком війни.

 

 




Схожі новини: