Смертельна вода: на водоймах Запорізької області загинуло 18 осіб

Переглядів: 347

6 вересня 2023 08:48

Смертельна вода: на водоймах Запорізької області загинуло 18 осіб фото

З початку року на водних об’єктах області надзвичайники врятували 4 особи. На жаль, через необережну поведінку на воді загинуло 18 осіб, з них - двоє дітей.

Так, 25 серпня у ставку поблизу селища Запорізького району потонув 20-річний хлопець, який стрибнув зі скелі і зник під водою.

З метою запобігання травмуванню та загибелі людей на воді, співробітники ДСНС разом з поліцією та представником міжрегіонального управління Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України провели інформаційно-роз’яснювальну роботу у місцях масового відпочинку громадян біля водойм.

"Фахівці ДСНС звернули увагу містян на заборону відвідування прибережних водойм через воєнні дії, яку ухвалила комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 6 квітня 2023 року.

Рятувальники окремо акцентували увагу громадян на тому, що після підриву росіянами Каховської ГЕС та зниження рівня води у річці Дніпро, на поверхні обмілілого берега непоодинокими стали випадки виявлення вибухонебезпечних предметів, що залишились після Другої світової війни.

Крім цього, співробітники ДСНС наголошували на дотриманні елементарних правил поведінки на водних об’єктах, закликали стежити за дітьми, не випускати малечу з поля зору та не дозволяти без супроводу дорослих відвідувати пляжі.

Наприкінці бесід рятувальники вручили громадянам пам’ятки застережливого характеру", - говориться в повідомленні пресслужби Головного управління ДСНС в Запорізькій області..




Схожі новини: