У Запоріжжі ремонтують дорогу, де неодноразово травмувались люди

Переглядів: 430

5 вересня 2023 13:30

У Запоріжжі ремонтують дорогу, де неодноразово травмувались люди  фото

На ділянці вулиці Історичної, що у Заводському районі, шляховики завершують укладання нового дорожнього покриття

Це перший ремонт за 40 років. Місцеві жителі кажуть, дорога була у жахливому стані — тут неодноразово травмувались люди, а проїхати по ній не могли навіть вантажівки.

Як повідомляється на сайті Запорізької міської ради, на цій ділянці дороги протяжністю близько 500 метрів ще тривають ремонтні роботи. Шляховики зазначають, новий асфальт має послугувати ще не один десяток років.

- Виконані роботи з демонтажу старого покриття, встановлення бордюрного каменю, влаштування нижнього шару асфальтобетонного покриття крупнозернового 10 сантиметрів та наразі тривають роботи з улаштування верхнього шару асфальтобетонного покриття 6 сантиметрів. На наступному тижні будуть виконані роботи з вивозу сміття на цій ділянці дороги, - розповіла головна спеціалістка відділу інфраструктури міста департаменту муніципального управління Олена Жебровська.

У департаменті муніципального управління зазначають, ситуацію ускладнила велика війна, адже під час бойових дій заборонені капітальні ремонти та будівництво нових доріг. Щоб зарадити проблемі, цю та подібні ділянки включили до переліку поточних ремонтів. Обирали вулиці відповідно до звернень людей.

- Проаналізували звернення мешканців, які до нас надходили на 15-80 буквально з першого дня, коли ця служба була запущена, проаналізували звернення громадян у паперовому вигляді, які є, і по кожному району обрали такі — може вони і не показні, може вони і не є такі картиночні, як-то кажуть дороги, але ті дороги, якими користуються мешканці, які є дуже популярними і необхідними саме для жителів віддалених районів, саме для жителів спальних районів, - зазначив директор департаменту муніципального управління Запорізької міської ради Віталій Лисенко.

Жителі вулиці розповідають, дуже радіють новому покриттю. Адже нерідко на цій ділянці люди ламали кінцівки та травмувались через поганий стан дороги. А щоб взимку доправити дітей до школи, батькам доводилось шукати об’їзд. Аналогічні роботи тривають і в інших районах міста. Зокрема, й у приватному секторі.




Схожі новини: