Бойове хрещення пройшов у Оріхові: запорізький поліцейський - культурист готується до турніру «Містер Всесвіт»

Переглядів: 581

2 вересня 2023 11:12

Бойове хрещення пройшов у Оріхові: запорізький поліцейський - культурист  готується до  турніру «Містер Всесвіт» фото

Запорізький поліцейський-парамедик Богдан Іванченко   відстоює честь України у міжнародних змаганнях та рятує тих, хто береже її свободу та незалежність

Три роки інспектор тренінгового центру ГУНП в Запорізькій області навчає правоохоронців заходам особистої безпеки й прийомам самозахисту, а вільний час присвячує улюбленій справі – культуризму. Віра в свої сили, наполегливість та титанічна праця над собою зробили його одним із кращих бодібілдерів світу серед аматорів. Сьогодні ці якості допомагають йому в роботі на місцях ракетних влучань і надзвичайних подій, де він разом із колегами-поліцейськими надає екстрену допомогу тим, хто її потребує.  Про поліцейського і спортсмена Богдана Іванченка розповідає відділ комунікацій ГУНП в Запорізькій області.

Наразі кожен українець робить свій посильний вклад задля наближення Перемоги. Захисники відвойовують у окупантів кожен клаптик рідної землі, а наші спортсмени заявляють про себе на спортивному фронті.

28 травня у Львові відбувся Відкритий Кубок України WABBA 2023 з бодібілдингу й фітнесу. Одним із призерів міжнародного змагання став запорізький поліцейський – інспектор тренінгового центру обласного главку Богдан Іванченко. Він здобув бронзу і срібло у двох категоріях цього виду спорту.

У віці 29 років лейтенант поліції має чимало досягнень на спортивній ниві. Цього року, не зважаючи на жорсткий графік роботи й високу конкуренцію серед атлетів-учасників, під керівництвом тренера Романа Марченка він показав достойний результат і вкотре підтвердив свій титул віце-чемпіона, отриманий в 2020 та 2021 роках.

Богдан Іванченко розповідає, що в бодібілдинг прийшов не одразу. Спочатку за бажанням батька – майстра спорту з греко-римської боротьби - спробував себе у дзюдо. Потім були футбол та важка атлетика. Свій спорт до душі віднайшов у студентські роки під час навчання у Запорізькому Національному університеті. Саме тоді він поринув у світ бодібілдингу й щодня займався силовим тренінгом, виконував інтенсивні кардіотренування для здобуття необхідної спортивної форми.

Не полишив улюблену справу культурист і під час строкової служби в ЗСУ. Завдяки цьому у 2015-2016 роках став неодноразовим переможцем у змаганнях військовослужбовців із мас-реслінгу та армреслінгу.

У 2017 році пішов стопами батька - слідчого й обрав професію правоохоронця. Вже три роки на посаді інспектора тренінгового центру ГУНП в Запорізькій області він навчає поліцейських тактиці дій та прийомам самооборони. Також проводить тренінги з надання першої домедичної допомоги.

З березня цього року працює у складі групи поліцейських-парамедиків, які першими прибувають на місця обстрілів і надзвичайних подій в обласному центрі та надають екстрену допомогу тим, хто її потребує.

«Робочий графік ненормований, ти можеш знадобитися у будь-який час. Я навіть засинаю у кросівках, щоб не втрачати час на взування, коли розбудять. Постійно поряд рюкзак із спорядженням та аптечка», - розповідає про специфіку своєї роботи Богдан Іванченко.

«Бойове хрещення» з колегами ми пройшли на ротаціях в Оріхові. Звичайно, в перші дні було незвично і страшно, постійно лунали вибухи, літали снаряди та інше. Потім звикаєш, бо діяти на місці події потрібно негайно, відволікатись на емоції не можна, від тебе залежить життя людини. Наше з напарником завдання - стабілізувати стан постраждалого, провести реанімаційні заходи, зупинити кровотечу, накласти іммобілізаційні засоби та доставити до найближчого медзакладу.

Правоохоронці виконують поставлені завдання в умовах надмірного фізичного та психологічного навантаження. Подолати негативні наслідки та зняти емоційну напругу лейтенанту поліції допомагає спорт. Наразі йому важко знайти час для тренувань, але це вдається. Як стверджує він сам, знайти можливість, щоб віддатися улюбленій справі — це лише питання мотивації, бажання.

"Вже сьогодні атлет активно готується до чемпіонату України та міжнародного турніру «Містер Всесвіт», які відбудуться цієї осені. Адже ніщо, навіть війна не повинна зупиняти нас на шляху до нашої мети. Життя – не кіно. Дублів не буде. Тож, не залишаймося осторонь, робімо кожний свій вклад у Перемогу України задля вільного й щасливого майбутнього наших дітей", - говориться у повідомленні на фейсбук-сторінці поліції Запорізької області.




Схожі новини: