Світло, газ та вода: все, що потрібно знати про нові тарифи з 1 вересня

Переглядів: 583

26 серпня 2023 07:52

Світло, газ та вода: все, що потрібно знати про нові тарифи з 1 вересня фото

Останні оновлення за тарифами пройшли ще у липні, проте залишаться вони на тому ж рівні у вересні – потрібно з'ясувати

Українці не повинні чекати на прихід осені, щоб дізнатися, які ж будуть тарифи на воду, газ і світло з 1 вересня. Важливо знати вже зараз відповідь на ці питання.Нагадаємо, що буквально днями представники Кабміну повідомили, що підвищення цін на комунальні послуги поки що не плануються. Проте чи це так насправді, як виглядає на словах.

Українці виїхали з квартири на кілька днів, забувши зачинити вікна: "гостей" виганяли рятувальники Клієнти "Привату" скаржаться на незрозумілі комісії при розрахунку карткою: у банку назвали причину В Україні водіям виписують 17 тисяч штрафу за простий папірець: порада юриста, як зберегти зарплату Два продукти зроблять звичайні деруни шедевром: гості розмітуть зі столу за 5 хвилин

Тарифи на електроенергію

Останнє підвищення вартості електрики для населення було з 1 червня. Для побутових споживачів було встановлено єдиний тариф, незалежно від споживання – 2,64 грн за кВт-годину. Ціну суттєво підняли через потребу у коштах на відновлення інфраструктури після російських обстрілів.

Сума у ​​платіжках за електроенергію влітку зросла приблизно на 250 гривень.

Заощадити на оплаті за світло можна за допомогою двозонних та тризонних тарифів. У не піковий годинник (з 23:00 вечора до 07:00 ранку) споживання електроенергії обійдеться в рази дешевше через багатотарифний засіб обліку. Тобто основне навантаження на мережу потрібно робити вночі, а вдень економити.

Тарифи на водопостачання

У липні НКРЕКУ ухвалила постанову про підвищення вартості послуг водопостачання та водовідведення практично для всіх водоканалів країни, проте скасувала її після критики президента Володимира Зеленського.

Так, тарифи на послуги 34 водоканалів з 1 липня 2023 року мали зрости в середньому на 32%. У середньому сума у ​​платіжках за водоспоживання домогосподарством (2-3 особи) мала збільшитися на 62 грн на місяць (з ПДВ).

Тарифи на водоспоживання у містах, які суттєво постраждали внаслідок бойових дій (Харків, Миколаїв та Херсон) мали залишитися без змін. З 1 вересня вартість послуг водопостачання та водовідведення залишається на колишньому рівні, підвищень не буде.

Тарифи на блакитне паливо для побутових споживачів

Клієнтами "Нафтогазу" є 98% усіх домогосподарств, для них ціна газу залишиться незмінною, як мінімум, до 30 квітня 2024 року — на рівні 7,96 грн/куб м за річним тарифом Фіксований.

У компанії ухвалили це рішення з урахуванням воєнного стану та економічної ситуації в країні. Тарифи на опалення також не зростатимуть, Кабмін продовжив до кінця опалювального сезону 2023/2024 торішню вартість.




Схожі новини: