Авіаудар по будинку: в Оріхові горіли квартири на чотирьох поверхах

Переглядів: 484

23 серпня 2023 11:27

Авіаудар по будинку: в Оріхові горіли квартири на чотирьох поверхах фото

За добу 22 серпня ворог наніс по населеним пунктам Запорізької області 97 ударів по Запорізький області

Вогневих уражень зазнали, за повідомленням начальника Запорізької обласної військової адміністрації Юрія Малашка, 24 населені пункти.

Ворог здійснив 84 артилерійські обстріли по території Магдалинівки, Оріхова, Залізничного, Гуляйполя, Малої Токмачки, Левадного, Степового, П'ятихаток, Павлівки, Кам'янського та інших міст та сіл на лінії вогню.

Зафіксовано ракетний удар по Запоріжжю, авіаційний – по Єгорівці, шість БПЛА-атак по Малинівці та Новодарівці, а також чотири РСЗВ-обстріли по Приморському, Лук'янівському й Новодарівці.

Надійшло 13 повідомлень про руйнування житлових будинків та об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів військовослужбовцями рф. Без постраждалих.

Рятувальники ліквідовували пожежі, знащували небезпечні предмети і підвозили воду

Оперативну інформацію про ліквідацію наслідків ворожих обстрілів надала пресслужба Головного управління ДСНС в Запорізькій області.

22 серпня сапери ДСНС вилучили 1 авіаційну бомбу та 6 реактивних снарядів, які виявили у населених пунктах Запорізького та Пологівського районів. Вибухонебезпечні предмети знищені відповідно підготовленими фахівцями-піротехніками з дотриманням правил безпеки.

Впродовж доби внаслідок ворожого обстрілу виникло 4 пожежі у населених пунктах Василівського та Пологівського районів, з них дві - в екосистемах на площі 1,1 га.

У селі Приморське Василівського району рятувальники ліквідували пожежу в дачному будинку на площі 48 кв.м.

Пізніше, в Оріхові у результаті авіаудару виникла пожежа у дев’ятиповерховому житловому будинку, де горіли квартири на 2, 3, 8 та 9 поверхах. Загальна площа охоплена вогнем склала 1000 кв.м. Жертв та постраждалих немає.

Для забезпечення побутових потреб населення співробітники ДСНС здійснили підвіз 25 тонн технічної води в місто Гуляйполе та Оріхів Пологівського району.

Всього від ГУ ДСНС для ліквідації пожеж і надання допомоги залучалося 49 рятувальників та 14 одиниць техніки.

«Підрозділи ДСНС перебувають в підвищеній готовності і на територіях, де тривають бої, після закінчення артобстрілів залучаються до ліквідації наслідків надзвичайних подій», - говориться у повідомленні пресслужби ГУ ДСНС в Запорізькій області.




Схожі новини: