За професіоналізм і милосердя: два лікаря із Запорізької області отримали “Медичні Оскари”

Переглядів: 698

15 серпня 2023 21:24

За професіоналізм і милосердя: два лікаря із Запорізької області отримали “Медичні Оскари” фото

До дня великомученика Пантелеймона у Києві відбулася щорічна церемонія нагородження кращих цивільних та військових медиків України відзнаками за професіоналізм та милосердя

«Орден Святого Пантелеймона» - це найвища громадська відзнака працівників сфери охорони здоров'я, яку ще називають "Медичний Оскар".

В умовах повномасштабної війни росії проти України найкращих медиків у цьому сезоні обирали у таких номінаціях:

«За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров'я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором» (для цивільних медиків);

«За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров'я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором» (для військових медиків).

Відзнаку отримали 47 цивільних і військових медиків з різних регіонів країни.

Серед відзначених «Медичним Оскаром» - представники медичної спільноти Запорізької області.

В номінації "Кращий військовий лікар" нагороду отримав Юрій Міхеєв. Юрій Міхеєв - лікар-хірург вищої категорії, кандидат медичних наук, доцент кафедри хірургії 2 Запорізької медичної академії післядипломної освіти, провідний хірург Запорізького військового госпіталю.

Юрій Міхеєв працює за фахом вже 20 років. Проте після мобілізації військовим хірургом розпочав нову сторінку свого життя. 27 березня 2023 року Юрій Міхєєв отримав нагороду від Володимира Зеленського. Наразі хірург очолює хірургічне відділення у військовому шпиталі.

Ігор Бєлкін - завідувач хірургічним відділенням, лікар хірург КНП «Оріхівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» Оріхівської міської ради. Вже півтора року рятує поранених військових та місцевих мешканців. На церемонії лікаря відзначили за професіоналізм та милосердя "Орденом Святого Пантелеймона" та "Медаллю Святого Пантелеймона" - в номінації «Кращий цивільний лікар».

На фейсбук-сторінці Запорізького військового госпіталю також повідомляється, що з передової на нагородження приїхав майор медичної служби, начальник передового хірургічного відділення Євген Антонюк. Він отримав «Орден Святого Пантелеймона» як військовий лікар.

Відзнака «Орден Святого Пантелеймона» має професійно-фахове спрямування, вона присуджується в Україні з 2017 року за значні результати в галузі охорони здоров'я, у духовному й фізичному розвитку українського суспільства.

Претендентові на нагороду мають бути притаманні такі якості: духовність та порядність; гуманність і милосердя; активність та ініціативність; професійний і особистий розвиток.

У мирний час відзнака присуджувалася у шести номінаціях:"Найкращий лікар", "Найкращий медичний працівник", "Новатор охорони здоров'я", "За досягнення у міжнародному співробітництві в охороні здоров'я", "Взірець служіння суспільству" та "За особистий вагомий внесок у розвиток охорони здоров'я". Під час повномасштабної війни організатори залишили дві номінації "Медичного Оскара".

 




Схожі новини: