Без страховки: на арені Запорізького цирку маленькі рекордсмени творять дива

Переглядів: 557

11 серпня 2023 21:32

Без страховки: на арені Запорізького цирку маленькі рекордсмени творять дива фото

У Запорізькому державному цирку до кінця серпня можна побачити програму “Шлях у майбутнє”

Прем’єра циркової програми “Шлях у майбутнє” зібрала у Запорізькому державному цирку кілька сотень дітей та дорослих. У мирні часи цирк влітку не працював, адже три літні місяці завжди вважалися неактивним сезоном. Але зараз у місті дуже багато дітей, включаючи малечу, яка разом з батьками знайшла у Запоріжжі прихисток.

Циркова вистава почалася незвично — з аукціону, який провели представники Благодійної організації “БФ “Українське майбутнє” та ГО “Хортицька варта”.

Як зазначив представник фонду “Українське майбутнє” Сергій Власенко, їх організації допомагають військовим наближати перемогу. Зокрема, передають на фронт аптечки, маскувальні сітки та інші необхідні захисникам речі. А “Хортицька варта” є єдиним в Україні виробником дронів-камікадзе, які нищать окупантів у зоні бойових дій.

На аукціон були виставлені два лоти зі стартовою ціною 500 грн - статуетка “Азовсталь”, виготовлена митцем з Бердянська з розплавленого каркасу касетного снаряду калібром 220 мм, і тубус від мінометної міни калібром 82 мм, який привезли з деокупованого Ізюму бійці 25 окремої повітряно-десантної Січеславської бригади. Крок — 100 гривень.

Першою пішла “з молотка” статуетка, на якій розміщений QR-код з геолокацією. У боротьбі за неї переміг учасник, запропонувавший за 3000 грн. Тубус вручили учаснику торгів, який запропонував за лот 1300 грн. Таким чином для потреб ЗСУ організатори за 15 хвилин заробили на аукціоні 4300 гривень!

Після закінчення аукціону директор Запорізького державного цирку Тамара Зубко подякувала глядачам за активність і запросила усіх на виставу.

Програма “Шлях у майбутнє” поєднала виступи досвідчених артистів цирку та учасників відомої далеко за межами Запоріжжя циркової студії «Едельвейс» Центру дитячої та юнацької творчості Шевченківського району.

У програмі беруть участь акробати, дресирувальники зі своїми вихованцями — собаками, дикобразом, мавпочкою та поні, а ще клоун із дотепними репризами, до яких він активно долучав глядачів.

На номери у виконанні юних артистів глядачі дивилися, затамувавши подих, адже частина номерів були просто унікальні. І це не дивно: юні артисти — переможці всеукраїнських та міжнародних конкурсів, у частини зних у активі також рекорди, занесені в Книгу рекордів України.

Так, Богдан Стріонов демонструє унікальний трюк, утримуючи двох партнерок на своєму волоссі! Богдан є рекордсменом України як «Наймолодший повітряний гімнаст, який виконує трюки вису у волоссі». Богдан був учасником телевізійного шоу «Україна має талант», де отримав 4 “так”, він також брав участь у телешоу «Мисливці за дивами».

А “дівчинка-каучук” Богдана Ткаченко - дворазова рекордсменка: вона встановила національний рекорд України та світовий рекорд. Учасниця телевізійного шоу «Діти проти зірок», «Україна має талант», «Мисливці за дивами», «ćesko slovensko má talent”. Багаторазова володарка найвищої нагороди Гран-Прі та Супер Гран-Прі на всеукраїнських та міжнародних фестивалях-конкурсах.

Серед учасників програми - володарка «Національного рекорду України» як «Наймолодша гімнастка, яка виконала “Вигин Марінеллі» Вероніка Непомняща. Разом зі своєю партнеркою Софією Земляною вони виконують веселий номер на п’єдесталі, де демонструють унікальний трюк “подвійний зубник”.

Максим Герман та Єлизавета Грязєва були учасниками шоу «ćesko slovensko má talent”. Вони демонстрували свою майстерність і злагодженість у номерах “Пара” та “Ланцюги”. Крім того, Єлизавета також виступила одна.

У програмі також беруть участь Єлизавета Аксьонова, яка виступала на полотнах, Валерія Бєлякова (“Кільце”), Наталія Агросай (“Партерне кільце”).

За словами директорки Запорізького державного цирку Тамари Зубко, вихованців студії “Едельвейс” залучили до вистав, щоб вони набиралися досвіду.

Глядачі щиро аплодували і вже досвідченим артистам цирку - дресирувальникам Юрію Тонкопію і його вихованцям зі змішаної групи тварин, артистам Державного цирку України Андрію і Ользі Спектор, які працювали на арені разом з групою дресированих поні. Вони з захватом слідкували за вправністю артиста Одеського цирку Андрія Коссе, який виступив з номерами “Трансформер” та “Піраміда”.

І майже увесь час глядачам дарував гарний настрій і позитивні емоції клоун Костянтин Гордієнко. Як розповів Костянтин, довгий час він виходив на манеж разом з братом Олегом. Репризи братів були представлені класичним репертуаром килимних, але у їх власній інтерпретації. У 2011 році Костянтину Герасименко було присвоєно почесне звання “Заслужений артист України”.

За словами Костянтина Гордієнка, він хотів би подарувати емоції глядачам. “Щоб вони хоч трохи відволіклися від будення, хоч трохи відпочили у нас на виставі. Я хочу, щоб люди сміялися, бо зараз, у цей складний час рнам не вистачає посмішок. Я буду робити все, щоб люди посміхалися”, - запевнив відомий клоун.

І слова свого Костянтин додержав: під час його виступу як малі, так і дорослі глядачі посміхалися і дружно сміялися.

Окрім артистів цирку, у виставі бере участь балет Запорізького державного цирку. Глядачі щиро дякували усім бурхливими оплесками та квітами. А ще частина найбільш активної публіки скандувала “Дя-ку-є-мо!”.

За словами директорки Запорізького цирку Тамари Зубко, після кількамісячної перерви, пов“язаної з широкомасштабним вторгненням росії, цирк запрацював з Нового року, і не робив літньої традиційної перерви.

«Як показав досвід попередніх вистав, це потрібно людям, це потрібно дітям. Після вистав люди підходять, дякують, буває, що із сльозами на очах. Кажуть: “Які ви молодці, що працюєте!”, - поділилася Тамара Зубко.

Фото Олександра Прилепи

 




Схожі новини: