Які трави допоможуть при метеоризмі

Переглядів: 622

31 липня 2023 18:20

Які трави допоможуть при метеоризмі фото

У здорової дорослої людини у шлунку майже 1 літр газів. Найменший збій у харчуванні, та його кількість збільшується, виявляючись як здуття живота чи метеоризму. Іноді це супроводжується коліками, гикавкою, відрижкою, бурчанням і навіть болючими відчуттями, що давлять.

Якщо ви часто страждаєте від здуття живота та газів, вам можуть допомогти народні засоби.

Народна медицина знає масу рецептів відварів із трав’яних зборів. їхні склади різноманітні, і вибір рецепту може бути зроблений залежно від наявності в будинку тих чи інших інгредієнтів.

Настій анісу

1 чайну ложку потовченого насіння анісу заварити 200 мл окропу, настояти 10 хвилин, процідити. Пити по 200 мл після їжі. Ефірні олії, що містяться в анісі, знімають спазми і сприяють засвоєнню навіть жирних страв.

Настій кропу

1 столову ложку потовченого насіння кропу запашного заварити в термосі 300 мл окропу, настояти 2-3 години, процідити. Пити по 100 мл 3 рази на день 30 хвилин до їжі.

Настій базиліка

2 столові ложки подрібненої рослини (наземна частина) базиліка звичайного (рейган) заварити 500 мл окропу, настояти під кришкою до охолодження, процідити. Пити по 100 мл 2-3 рази на день.

Пам’ятайте! Передозування має подразнюючий ефект, базилік погано перетравлюється.

Настій плодоніжок вишні

1 чайну ложку сухих подрібнених плодоніжок вишні заварити 200 мл окропу, настояти до охолодження, процідити. Пити по 100 мл 2-3 рази на день.

Настій коров’яку

1 столову ложку подрібнених квітів коров’яку заварити 200 мл окропу, настояти до охолодження і процідити. Приймати по 1 столовій ложці 2-3 рази на день.

джерело




Схожі новини: