Дітей на окупованих територіях вчитимуть керувати безпілотниками

Переглядів: 518

26 липня 2023 07:22

Дітей на окупованих територіях вчитимуть керувати безпілотниками фото

У Мелітополі та інших окупованих територіях дітей навчатимуть працювати з безпілотниками. Це має відбуватися в рамках шкільного навчання. Про це повідомляє британська розвідка. 

За даними розвідки Великої Британії, всіх російських школярів хочуть навчати управлінню бойовими безпілотниками. А оскільки тимчасово окуповані українські території, зокрема, Мелітополь намагаються включити до системи освіти рф, то ці "уроки" будуть і в наших школах. 

"Російський сенатор Артьом Шейкін повідомив, що на заняттях будуть вчитися розвідці місцевості та протидії безпілотним літальним апаратам противника. Уроки БПЛА поєднаються з навчанням зі стрільби з автомата, використання ручної гранати та надання першої медичної допомоги в бою за переглянутою програмою "Основи безпеки життєдіяльності" для учнів 10 та 11 класів, яка має бути обов’язковою з 1 вересня 2023 року", - зазначили у британській розвідці.

Вказано, що додавання до шкільної програми навчання управлінню БпЛА є здебільшого спробою культивувати культуру мілітаризованого патріотизму, а не розвинути справжні здібності. Це також показує, що використовуючи дрони в Україні, Росія визначила безпілотники як тривалий компонент сучасної війни.

 

Як раніше повідомляли "МВ", з 1 вересня школярам та студентам Мелітополя будуть розтлумачувати, що таке так зване СВО




Схожі новини: