Міжнародна Асоціація Меморіал випустила збірку «Голоси війни. Маріуполь»

Переглядів: 420

18 липня 2023 07:37

Міжнародна Асоціація Меморіал випустила збірку «Голоси війни. Маріуполь» фото
презентація книги у «Книгарні Є» у Києві

‍«Ти бачиш воронки розміром із п'ятиповерховий будинок. Бачиш будинки, у яких усередині величезні дірки».

Харківська правозахисна група, одна із засновниць Міжнародної Асоціації Меморіал, випустила збірку «Голоси війни. Маріуполь». До неї увійшли 24 історії маріупольців та маріупольчанок із проекту свідчень «Голосу війни».

Навесні 2022 року весь світ почув про Маріуполь, а пізніше і про катастрофу, яка відбувалася і продовжує відбуватися там під час російської окупації - жахливі руйнування міста та інфраструктури, вбивства десятків тисяч мирних громадян. Ця книга - перша друкована збірка інтерв'ю з очевидцями та очевидицями війни, яким в різний спосіб вдалося виїхати з окупованого Маріуполя. Книга проілюстрована картинами Матвія Вайсберга та фотографіями Євгена Сосновського.

Голоси війни – проект свідчень Харківської правозахисної групи, що існує з весни 2022 року. У ньому українці та українки розповідають історії про те, як вони переживали російську окупацію, обстріли, втрачали близьких та виживали попри все. Взимку на рубежі 2022 та 2023 років до проекту приєдналися Меморіал Німеччина, Меморіал Італія, Меморіал Польща, Меморіал Франція та Меморіал Чехія.

Презентації книги вже відбулися у Харкові, Сумах та Києві.

Книгу можна придбати безпосередньо у Харківської правозахисної групи або у мережі «Книгарня Є».

 




Схожі новини: