На Запоріжжі врожай збирають навіть біля лінії зіткнення

Переглядів: 597

15 липня 2023 14:15

На Запоріжжі врожай збирають навіть біля лінії зіткнення фото
Цього року у Запорізькій області сподіваються зібрати достатньо збіжжя для забезпечення регіон хлібом

У господарствах Запорізької області, що перебувають на підконтрольній Україні території, триває збір зернових. Аграрії змушені працювати в надважких умовах, але сподіваються на гарний врожай. 

Зібрати цього року зернові та зернобобові необхідно з площі 93 гектари, саме стільки аграрії засіяли ранніми культурами. У середньому врожайність складає 36-37 центнерів з гектара, це більше ніж торік завдяки дощовій погоді навесні. 

"Перші тисячі тонн вже знаходяться на токах господарств. Йде збір озимої пшениці, озимого ячменю, гороху, озимого рапсу. Але умови важкі. Наприклад, у Пологівському районі після прильоту згоріло майже 80 га озимих культур, згорів майбутній урожай. Аграріям, за нашими підрахунками, нанесено близько 2 млн гривень збитку. Але хлопці молодці, і в таких складних умовах виходять в поле збирати урожай", - розповів директор департамента агропромислового розвитку Запорізької ОДА Олександр Ясинецький.

В планах у запорожських аграріїв отримати 310-350 тис. тонн збіжжя, яке буде використано для виробництва хлібобулочних виробів та реалізації за межами області. Крім того, на елеваторах знаходиться ще близько 50 тис. тонн зерна минулорічного урожаю, який аграрії не змогли реалізувати по ряду причин. Крім цього, зберігаються ще 6000 тонн зерна, закупленого на державні кошти. Загалом цієї кількості вистачить, щоб забезпечити підконтрольну територію Запорізької області хлібобулочними виробами. 




Схожі новини: