Колаборантка - голова села під Мелітополем - опиниться під судом, - СБУ

Переглядів: 462

13 липня 2023 16:56

Колаборантка - голова села під Мелітополем - опиниться під судом, - СБУ фото
Юлія Оленберг-Морозова пішла на співпрацю з окупаційною владою

СБУ продовжує доводити причетність мешканців Мелітопольщини до роботи на окупаційну владу. Черговий приклад - керівниця так званої адміністрації села Терпіння. 

За підтримку російської агресії мешканку Мелітопольського району Юлію Оленберг-Морозову окупаційна влада призначила на посаду голови "администрации Терпеньевского сельского поселения Мелитопольского района Запорожской области". 

"Колаборантка в першу чергу посилила податкове навантаження на підприємців району з метою фінансування незаконної адміністрації та представників країни-агресора. За її наказом окупантам були надані права на управління захопленими об’єктами житлово-комунального господарства, побутового, торговельного обслуговування, транспорту і зв’язку, що перебувають у комунальній власності. Також, на виконання вказівки окупаційної влади, вона організувала та забезпечила процес примусової паспортизації мешканців Терпіннівської територіальної громади", - повідомляють в СБУ. 

На підставі зібраних доказів слідчі УСБУ в Запорізькій області повідомили Оленберг-Морозовій про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України). При першій нагоді сільска керівниця буде затримана, а її справа поки буде розглядатися у суді заочно. 




Схожі новини: