На Запоріжжі піротехніки обстежують території після обстрілів

Переглядів: 429

11 липня 2023 21:06

На Запоріжжі піротехніки обстежують території після обстрілів фото
Піротехніки щодня працюють, щоб убезпечити цивільних

На Запоріжжі піротехніки щоденно збирають та знешкоджують боєприпаси, що становлять небезпеку для цивільних. Рятувальники закликають мешканців регіону бути обачними і не чіпати підозріли предмети. 

«Боєприпаси хоч Другої світової, хоч сучасні – всі становлять загрозу. Однак у сучасних ВНП дуже багато електроніки, нових підривників, з якими до цього не зустрічалися. Після обстрілів ми обстежуємо територію та вилучаємо боєприпаси. Найбільш небезпечними є касетні елементи. Іноді під час розмінування нам доводиться евакуйовувати населення з небезпечної території, аби не наражати на ризик», - говорить Євген Сиващенко, який вже вісім років працює піротехніком та нині очолює одну із груп частини піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення ДСНС Запоріжжя.

З початку повномасштабного вторгнення піротехніки Запорізької області знищили вже 3344 одиниці вибухонебезпечних предметів і далі продовжують працювати, адже ворог активно мінує територію.

Як повідомляли "МВ", у полях під Мелітополем неодноразово був зафіксований гусеничний мінний загороджувач ГМЗ-3, який фактично "засіває" мінами все навколо. 

Крім того, небезпеку становлять і уламки боєприпасів, які також не можна чіпати. 




Схожі новини: