У Бердянську борги за комуналку можуть стати приводом для "націоналізації" житла

Переглядів: 502

9 липня 2023 09:47

У Бердянську борги за комуналку можуть стати приводом для націоналізації житла фото
У курортному місті хазяйнують окупанти та їхні поплічники

Бердянці, які з різних причин не платять за комунальні послуги окупаційній владі, можуть втратити житло. Такі погрози з боку фейкової влади лунають все частіше. 

За повідомленням Бердянської міської військової адміністрації, наразі основна маса ОСББ обслуговується в російських банках. Частково на це голови об'єднань пішли з примусу, частково через те, що стали колаборантами. Але не всі бердянці сплачують за новими рахунками. Причини різні, серед яких нестача коштів, а також те, що бердянці евакуювалися з міста. 

"Бердянцям, у яких є борги, погрожують конфіскувати майно і заселити в їхні квартири та будинки окупантів і колаборантів, - повідомляють у Бердянській міській військовій адміністрації. - Голови ОСББ і окупанти посилаються на оголошення, підписане самопроголошеною місцевою "владою", в якому зазначено, що "неплатоспроможні та безхазяйні квартири будуть передані у муніципальну власність міста згідно з російським законодавством". Деякі голови ОСББ незаконно вламуються до квартир мешканців, які виїхали з окупованої території, та відбирають майно за так звані борги.

Звісно, це все незаконно. Тому дуже важливо зараз усім бердянцям зберегти документи на житло та майно: впорядкувати папери, зробити фотокопії та зберегти в декількох джерелах (наприклад, на електронній пошті, в месенджерах тощо). Якщо ж ваші права вже порушили самоуправством, то надішліть заяву до Нацполіції електронною поштою. Після деокупації правоохоронці розберуться і з цими злочинами, і з колаборантами". 




Схожі новини: