У Мелітополя з'явиться заокеанський побратим

Переглядів: 447

9 липня 2023 07:06

У Мелітополя зявиться заокеанський побратим фото
У Хобоконі мешкає трохи більше 50 тисяч осіб

Вже у понеділок влада Мелітополя планує підписати договір про дружбу та співробітництво з американським містом Хобокен, штат Нью-Джерсі. 

У Мелітополя до повномасштабної війни було кілька побратимів. Найвідоміший з них французьке місто Брів-ла-Гайярд - таку назву носить і одна з вулиць нашого міста. Також дружба поєднує Мелітополь зі Слівеном (Болгарія), Горі (Грузія), Кедайнським районом (Литва). 

А цього року побратим міста з'явиться аж за океаном. Йдеться про місто Хобокен, що стоїть на Гудзоні і є частиною Нью-Йоркської агломерації. Це великий транспортний вузол, а також район, що називається "містом молоді" та "містом для прогулянок": люди, які працюють у Нью-Йорку, живуть у комфортному та прогресивному Хобокені. При цьому у Хобоконі знаходиться один з найстаріших технічних університетів США - Політехнічний інститут Стівена. 

"Хобокен - перше місто США, яке відгукнулось на пропозицію і подало нашій громаді руку підтримки, за що ми щиро вдячні! - повідомила місцева влада. - Два місяці тому під час робочої поїздки до Сполучених Штатів познайомилися з муніципалітетом і провели переговори, а вже цього понеділка підписуємо договір про співробітництво. Будемо обмінюватися досвідом, спеціалістами, вивчати інновації в економіці та освіті й впроваджувати найкращі практики у деокупованому Мелітополі". 




Схожі новини: