Цінний експонат: титулована спортсменка передала свою золоту медаль нацгвардійцям

Переглядів: 491

8 липня 2023 01:02

Цінний експонат: титулована спортсменка передала свою золоту медаль нацгвардійцям фото

Золота медаль запоріжанки Любові Черепахи-Волкової, яку спортсменка завоювала на V чемпіонаті світу з гирьового спорту за версією ВФГС, стане експонатом музею 23 окремої бригади охорони громадського порядку “Хортиця” Національної гвардії України

На V чемпіонаті світу за версією Всесвітньої федерації гирьового спорту, який проходив в Угорщині у червні, Любов Черепаха-Волкова стала у групі «masters» першою в обох вправах. Вона зайняла перше місце у вправі «поштовх довгим циклом», набравши 140 балів у своїй віковій групі та ваговій категорії. Зайнявша друге місце  угорська спортсменка Джудіт Лантос (Judit Lantos) фінішувала з показником у 125 балів, а американка Марія Буйраго (Maria Buirago) спромоглася лише на 102 поштовхи. 

У коронній для себе вправі «ривок» Любов Черепаха-Волкова також підтвердила, що вона найсильніша. Відрив від другого місця німкені Крістін Ваннер (Christine Wanner) склав 44 бали, а різниця із третім показником американки Тіни Єркес  (Tina Yerkes) становила 67 балів! 

Всього титулована спортсменка завоювала 38 чемпіонських нагород по ветеранській сітці змагань у трьох міжнародних організаціях світового гирьового спорту: МФГС, МКМГС та ВФГС.

Сьогодні у колекції спортсменки стало на одну золоту медаль менше - свою чемпіонську медаль, завойовану на чемпіонаті світу в Угорщині, вона передала командиру 23 бригади ОГП “Хортиця” полковнику Андрію Бєляєву - на знак поваги до нацгвардійців, які героїчно боронять країну на Запорізькому напрямку. 

З військовослужбовцями цієї бригади, яку більше знають як військову частину 3033, Любов Черепаха познайомилася у 2015 році,під час проведення першого Кубку генерала Петрова з гирьового спорту. Гвардійці цієї частини стали тоді переможцями змагань, на яких виступали команди силовиків Запорізької області. І наступного року перехідний Кубок генерала Петрова отримали спортсмени, які представляли військову частину 3033. 

А цьогоріч на чемпіонаті світу в Угорщині спортсменка виконала прохання командування і вручила прапор Національної гвардії України президенту Всесвітньої федерації гирьового спорту Олегу Ілліці (громадянин Італії - етнічний українець).

Свої перемоги на чемпіонаті світу в Угорщині спортсменка присвятила нацгвардійцям і саме там вона вирішила одну золоту медаль передати командуванню 23 бригади ОГП “Хортиця” для Музею бойової та спортивної слави з’єднання.

Сьогодні у рамках проєкту “Гвардійська вітальня” відбулася зустріч військовослужбовців бригади з заслуженим майстом спорту України, Почесною громадянкою Запоріжжя Любов’ю Черепахою-Волковою. 

Підполковник Володимир Волков, який проводив цей захід, розвовів про спортивний шлях своєї титулованної дружини, Любов Олександрівна поділилася, як прийшла у гирьовий спорт у 2002 році, про що думає, коли звучить Гімн України в її честь і піднімається Державний прапор України. 

- Своїми перемогами я кажу усьому світу, що ми незламні, що ми найсильніші! - підкреслила Любов Олександрівна 

Військовослужбовці також подивилися відеоролики зі змагань, на яких Любов Олександрівна перемагала. 

А наостанок відбулася церемонія передачі золотої медалі чемпіонату світу командиру бригади Андрію Бєляєву. 

- Дуже вражений, що ви популяризуєте не тільки Запоріжжя, а ще й Національну гвардію України, яка виконує завдання на передньому рубежі оборони, - зазначив, звертаючись до спортсменки, бойовий командир. - Завдяки Нацгвардії Запоріжжя не окуповане і я впевнений, що місто і надалі буде залишатися українським. Дякую, що своїми успіхами ви розвиваєте не лише себе, а й подаєте гарний приклад гвардійцям.

Варто згадати, що титулована запорізька спортсменка занесена до Книги рекордів Гіннеса. У 2014 році Любов Черепаха за годину підняла 10-кілограмову гирю 1434 рази, тобто 14 тонн 340 кілограмів. Їй вручили медаль і відповідний диплом. Медаль Любов Олександрівна віддала на аукціон, а виручені від продажу 60000 гривень рівними частинами віддала на ремонт Запорізького військового госпіталю та лікування дітей, хворих на лейкемію.  




Схожі новини: