На Запоріжжі до кількох окупованих сіл повернулось українське телебачення

Переглядів: 766

7 липня 2023 09:50

На Запоріжжі до кількох окупованих сіл повернулось українське телебачення фото

У Запорізькій області національне телебачення повертається до тимчасово окупованих територій. Це відбувається в рамках тестового запуску державного мультиплексу МХ-7 каналів національної цифрової телевізійної мережі мовлення. 

Цифрова багатоканальна телемережа MX-7 запрацювала в Україні з 1 червня. Наразі ретрансляція сигналу здійснюється з кількох точок на вільній території області. Для мешканців Запорізької області у тестовому режимі доступно 9 каналів. Станом на сьогодні, сигнал дістає до Василівського району, зокрема - в районах н.п. Скельки, Бурчак, Михайлівка. 

"Впровадження і цифрового, і аналогового мовлення допомогло нам збільшити зону покриття розповсюдження наших телеканалів. Тобто вже зараз можемо доносити свою інформацію до наших громадян, які знаходяться на тимчасово окупованій території", - цитує директора Департаменту культури та інформаційної політики ОДА Владислава Мороко офіційний сайт

За словами Петра Артюха, провідного інженера засобів радіо та телебачення Запорізької філії концерну РРТ, що є оператором Мультиплекс МХ-7, спеціальне обладнання дає можливість покращити покриття і збільшити відстань прийому сигналу. До того ж мовлення ведеться на частотах саме метрового діапазону і такі сигнали краще проходять усі "тіньові" зони і є більш надійними та захищеними від зовнішнього втручання. 

Наразі мешканцям області, аби отримати доступ до пакета мультиплекс МХ-7 необхідно наступне: 

  • Наявність антени. Це можуть бути антени як старого, так і нового зразка. Але - саме антени чи тюнери Т-2. Кабельне телебачення не підійде. 
  • Приймач (антена) має бути встановлений на висоті 5-10 метрів над рівнем землі. Якщо антена буде розміщена вище - сигнал до неї доходитиме краще. 
  • Налаштувати свій телевізор за наступною інструкцією: Зайти на телевізорі в режим пошуку програм, обрати функцію "автоматичний пошук", далі тюнер автоматично проведе сканування і знайде всі доступні канали. 

У кожного телевізора формулювання назви опцій в режимах може бути різне. Головне - знайти автоматичний пошук програм. Можна і треба користуватися інструкціями до своїх пристроїв, там прописана ця інформація. 




Схожі новини: