Жахливо небезпечно: військові рф хочуть влаштувати "гарячу зупинку" на ЗАЕС

Переглядів: 674

6 липня 2023 19:41

Жахливо небезпечно: військові рф хочуть влаштувати гарячу зупинку на ЗАЕС фото

Станом на зараз ситуація на ЗАЕС дуже тривожна, бо берегову лінію та ділянку біля об'єкта, за словами мера Енергодара, замінували. Вдень 6 липня стало відомо, що російські терористи вигадали новий злочин на атомній станції.

Як повідомляє Енергоатом, окупанти мають намір зупинити один з енергетичних блоків АЕС, і зробити це вони хочуть методом "гарячої зупинки".

Розпорядження про це вже видав російський представник режиму на станції. Але, якщо брати до уваги нещодавній підрив Каховської ГЕС і зневоднення водосховища, така процедура може призвести до реальної аварії.

При цьому гарантій, що води виявиться достатньо, щоб охолодити реактори, немає. Українські фахівці просять вивести п'ятий енергоблок у режим "холодної зупинки", але ворог не йде на зустріч, й прохання не виконує.

Якщо обидва енергоблоки опиняться в небезпечному становищі – це спровокує аварійну ситуацію. Українські співробітники на станції, на жаль, ніяк вплинути на обстановку не можуть, більше того, вони піддаються шантажу і залякуванню з боку загарбників.

Дії росіян, кажуть в Енергоатомі, загрожують усьому світу.




Схожі новини: