Сесія Запорізької обласної ради не відбулася через відсутність кворуму

Переглядів: 549

4 липня 2023 19:31

Сесія Запорізької обласної ради не відбулася через відсутність кворуму фото

На позачергову сесію Запорізької обласної ради було винесено усього одне питання. Запорізька обласна рада зробила спробу поновити свою роботу, призупинену з початку широкомасштабного вторгнення росії.

Але вона виявилася невдалою - у залі, як свідчить табло, зареєструвалися лише 17 депутатів при загальній кількості 84.

Не секрет, що частина народних обранців, особливо з фракцій ОПЗЖ та Опозиційний блок залишилася на окупованих територіях і відкрито співпрацює з ворогом. Комусь вже повідомлено про підозру, когось ще чекає така процедура.

А щодо деяких зрадників з мандатами депутатів облради вже є судові рішення. До прикладу, т.зв. “начальник військово-цивільної адміністрації Мелітополя” євген балицький засуджений Комунарським районним судом до 15 років позбавлення волі.

Ще якась частина депутатів обласної ради з початком війни виїхала за межі Запоріжжя у більш безпечні регіони, у тому числі за кордон і фізично не могла бути присутньою на сесії.

А їхати за тисячі кілометрів на позачергову сесію з одним питанням черги денної (і воно не про прийняття бюджету чи хоча б виділення коштів підрозділам Сил оборони України) згодьтесь, не кожний захоче.

Ситуацію коментує голова Запорізької обласної ради Олена Жук:

- 4 липня моїм рішенням було скликано 10 позачергову сесію обласної ради. До порядку денного сесії включено одне питання (порядок сесії є вичерпним) – «Про керівника КНП «Запорізька обласна інфекційна клінічна лікарня» Запорізької обласної ради».  - На пленарному засіданні десятої позачергової сесії обласної ради зареєструвались 18 депутатів (на табло було 17. - Авт.). Через відсутність кворуму сесія не була повноважною.

Позачергову сесію обласної ради було скликано у відповідності до Конституції України та Кодексу законів про працю, Закону України про судоустрій та статус суддів на виконання рішення Орджонікідзевського районного суду міста Запоріжжя від 22.06.23 року щодо поновлення Володимира Шинкаренка на посаді директора обласної інфекційної лікарні. Позачергова сесія була скликана через те, що судове рішення є обов’язковим до виконання.

Наразі обласна рада готує апеляційну скаргу на рішення суду щодо поновлення Володимира Шинкаренка на посаді в комунальній лікарні, найближчим часом її буде направлено до Запорізького апеляційного суду в установлені законодавством терміни.

Володимира Шинкаренка було звільнено з займаної посади та припинено укладений з ним трудовий контракт за рішенням сесії обласної ради від  29.07.2021 року №68 (рішення оприлюднено на сайті Запорізької обласної ради)».




Схожі новини: