На Запорізькому напрямку успішно працює легендарна американська техніка, - ВІДЕО

Переглядів: 675

2 липня 2023 11:20

На Запорізькому напрямку успішно працює легендарна американська техніка, - ВІДЕО фото
Bradley — легендарна машина армії Сполучених Штатів Америки

На Запорізькому напрямку, де українське військо тисне ворога, активно застосовується американська БМП M2 Bradley. Броня американської техніки дозволяє рятувати життя наших бійців у надскладних ситуаціях. Про це йдеться у репортажі "Радіо Свобода"

Броньована машина у М2 Bradley (Брэдли), яку Україна отримала від США, є надійним захистом на полі бою, що дуже важливо під час ведення наступальних операцій. 

"Якби ми діяли в даному театрі бойових дій на БМП, я з впевненістю можу сказати, що бригади б вже не було. Протягом бойових дій траплялося безліч разів, коли броня американського рятувала українську піхоту. Особисто я один раз підірвався на протитанковій міні і було пряме влучання кумулятивного снаряда в башту. При влучанні кумулятивного снаряда у башту були пошкоджені прицільні пристрої і розбиті тримплекси, і тільки механік-водій отримав контузію. Всі інші члени екіпажу та десант були цілі. Також Bradley багато разів підривались на протитанкових мінах. Максимально, що траплялось, просто розрив "гусянки" і пошкодження катка. Екіпаж і десант при цьому цілий, вони продовжують далі виконання завдання", - говорить Дмитро - один з бійців 47-ї окремої механізованої бригади "Магура". 

Військові додають, що з тією щільністю замінованих полів, якби вони працювали на БМП чи БТР, то кожний їх підрив приводив би до людських втрат. А у випадку з легендарною американською технікою, страждає тільки вона і після ремонту повертається у стрій. 

 




Схожі новини: