Чому дієтологи рекомендують вживати вітамін В1 щодня

Переглядів: 614

23 червня 2023 17:07

Чому дієтологи рекомендують вживати вітамін В1 щодня фото

Організм людини повинен отримувати достатню кількість поживних речовин, щоб хвороби та бактерії не ослаблювали наш імунітет. Це стосується в тому числі і вітаміну В1.

Він відповідає за нашу активність та оптимізм. Якщо його не достатньо в організмі, у людини можуть виникнути проблеми із пам'яттю, сном, зникнути апетит і навіть розвинутися дерматит.

Як відмічають дієтологи, вітамін В1 тримає в рівновазі центральну нервову систему, покращує роботу серцево-судинної та ендокринної систем, бере участь у кровотворенні, сприяє обміну вуглеводів, стимулює ріст кісток, а також зменшує токсичну дію тютюну та алкоголю на організм.

Поповнити записи цього вітаміну можна двома шляхами – купити в аптеці вже готові препарати або вживати продукти, до складу яких він входить.

Найбільша концентрація вітаміну В1 - в сої, бобових, крупах, цільнозерновому хлібі, горіхах, насінні соняшника, картоплі, моркві, броколі, капусті, петрушці та шпинаті. Також достатню кількість вітаміну містить свинина, яловичина, риба та яйця,

Норма споживання вітаміну В1 становить 1,1-2,5 мг на добу. Вона залежить від віку, фізичного навантаження, статі та ін.

Щоб отримати достатню кількість вітаміну кожного дня потрібно споживати, наприклад:

* 200 г вівсяної або горохової каші, нешліфованого рису

* 50 г насіння соняшника або мигдалю

* 250 г квасолі

* 50 г яловичої печінки

* 100 г м'яса телятини.




Схожі новини: