Що робить каву шкідливою?

Переглядів: 638

7 червня 2023 18:03

Що робить каву шкідливою? фото

Іспанські лікарі відмічають, що кава має ряд корисних властивостей, але разом з нею часто з’їдається некорисна їжа, що позбавляє напій його позитивного ефекту. За їх словами, каву роблять шкідливою цукор і булочка, яка повна швидких вуглеводів.

Дієтологи Аітор Санчес і Клаудіа Брассеско розповіли, що помірне споживання кави є скоріше корисним, а не шкідливим для здоров’я. Зокрема, портал dailynews.kyiv.ua пише, що вона служить профілактикою цирозу печінки, знижує ризик розвитку раку печінки і простати, покращує чутливість до інсуліну.

Також пиття кави сприяє захисту від виникнення серцево-судинних захворювань. Недавні дослідження вказали на зв’язок прийому кави і поліпшення стану серцево-судинної і цереброваскулярної систем: вчені вважають, що напій активізує кровотік, завдяки чому насичення важливих органів киснем стає більш істотним.

Однак, підкреслюють іспанські дієтологи, неправильне споживання кави значно скорочує корисний потенціал напою і може робити його шкідливим для організму. Якщо разом з ним з’їдається щось некорисне, це негативно позначається на властивостях напою, стверджують експерти.

“Найшкідливіше в каві – це печиво, цукор і випічка, з якими ми його п’ємо”, – сказав з даного приводу лікар.

Крім того, потенційно шкідливим є щоденне пиття розчинної кави. Фахівці пояснили, що через глибоку переробку в такому продукті збільшується кількість акриламіду, утвореного при приготуванні їжі з використанням дуже високих температур. Дана речовина, вважає ряд вчених, негативно впливає на здоров’я та може діяти як канцероген.

 




Схожі новини: