Коли перерахунок отримають пенсіонери, що працюють в Мелітополі

Переглядів: 889

22 травня 2021 11:18

Коли перерахунок отримають пенсіонери, що працюють в Мелітополі фото
Кошти надійдуть лише у червні

Щороку у квітні проводиться індексація виплат пенсіонерам, що працюють. У 2021 році гарантовані державою виплати затримуються. Коли чекати підвищення та хто на нього може розраховувати, розповіли у мелітопольському сервісному центрі пенсійного фонду України.

Нагадаємо, ч. 4 ст. 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” передбачено щорічний перерахунок пенсії з 1 квітня особам, які після призначення (попереднього перерахунку) пенсії продовжували працювати та набули необхідний страховий стаж. Перерахунок проводиться автоматично за таких умов:

 якщо після призначення (попереднього перерахунку) пенсії людина  працювала чи продовжує працювати та має не менш як 24 місяці страхового стажу;

якщо після призначення (попереднього перерахунку) пенсії особа працювала чи продовжує працювати, але має менш ніж 24 місяці страхового стажу, але від дати призначення (попереднього перерахунку) пенсії минуло два роки.

Отже, цього року буде перераховано виплати працюючим пенсіонерам, яким пенсії були призначені/перераховані до квітня 2019 року.

Затримуються виплати через зміни у Податковому кодексі України, за якими  подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб здійснюється не щомісяця, як раніше, а щокварталу.

Як результат, дані до реєстру застрахованих осіб про страховий стаж за січень-лютий 2021 року надійшли лише наприкінці першого кварталу. Тож перерахунок, передбачений законодавством, буде проведено у травні. Отримають перераховану пенсію мелітопольці лише у червні, але з урахуванням проіндексованої суми з 1 квітня.



Имя:
Ваш комментарий:

Аноним
22 травня 2021 г. (21:57)

Та сколько этот бред можно публиковать? Скажите прямо - деньги для перерасчета потратили на депутатов на меров на все, что угодно, только пенсионерам, с нищенскими пенсиями денег не нашли. Уроды, больше ничего не скажешь!


Схожі новини: