Набирает обороты «водный» скандал в Семеновке

Переглядів: 1334

28 жовтня 2019 17:01

Набирает обороты «водный» скандал в Семеновке фото
Открытое обращение к главе Запорожской обладминистрации появилось на странице Семеновского сельсовета

Сельский голова с. Семеновка Андрей Ермоленко опубликовал на страничке сельского совета в Фейсбук открытое обращение к главе Запорожской обладминистрация. Причина тому – угрозы ООО «Украинская водная компания» отключить водоснабжение во всем селе.

Ранее сайт MV сообщал о том, что жителей села Семеновка шантажируют поставщики воды. Требуют заплатить миллион гривен, а в случае неуплаты, грозятся оставить без воды тысячи людей.

Обращение в Запорожскую ОГА – попытка разрешить конфликт. Далее цитируем обращение сельского головы.

Повідомляємо, що за інформацією, що надходить до сільської ради зі сторонніх джерел, на 29.10.2019 ПАТ «Запоріжжяобленерго» призначене чергове відключення електроенергії на свердловинах в населених пунктах сільської ради, через чергову заборгованість ТОВ «Українська водна компанія» по сплаті за електроенергію у розмірі 66319,69 грн. Факт попередження про відключення ТОВ «Українська водна компанія» приховує від населення та сільської ради, що не дає можливості сільській раді якось впливати на ситуацію.
Припинення централізованого водопостачання відбувалися вже неодноразово та після кожного відключення ТОВ «Українська водна компанія» шантажує депутатів та громаду та вимагає підвищити тариф, в який включити витрати на повну реконструкцію об’єктів водопостачання сіл Обільне, Тамбовка, Рівне.
Так, 23.10.2019 року до сільської ради надійшло звернення ТОВ «Українська водна компанія» щодо коригування тарифу на послуги з централізованого водопостачання тільки для населення, та встановлення тарифу для населення у розмірі 31,77 грн.
Крім того, від ТОВ «Українська водна компанія» 21.10.2019 надійшов пакет фінансових документів за 2018 рік та 9 місяців 2019 року на загальну суму 998929,21 грн. з вимогою сплатити дані кошти у п’ятиденний строк, товариство розглядає це як компенсацію різниці в тарифах. Даний пакет документів не є розрахунковими матеріалами по затвердженню тарифу та подано його в порушення вимог Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 року №869 та Процедури встановлення тарифів на централізоване водопостачання, затвердженої рішенням виконавчого комітету Семенівської сільської ради від 15.09.2016 р. №95, що унеможливлює його прийняття.
Однак, за попередніми розрахунками сільської ради виконаними відповідно наданих ТОВ «Українська водна компанія» фінансових документів «щодо різниці в тарифах» відкоригований тариф для населення не має бути вище 26,64 грн.
В серпні 2019 Семенівська сільська рада самостійно відкоригувала тариф, в який закладено існуюча на сьогодні заробітна плата та електроенергія, рентабельність 12% тощо. За попередніми підрахунками сільської ради орієнтовний прибуток ТОВ, при діючому на сьогодні тарифі, що складає 23,02 грн. для населення, становить в місяць близько 150 тисяч грн.
Відповідно до вимог наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 №130 «Про затвердження Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обгрунтуванням такої необхідності», прийняття рішення щодо коригування тарифу не можливе без попереднього інформування споживачів про намір зміни тарифів протягом 5 робочих днів з дня подачі відповідних розрахунків до сільської ради та подальшого прийняття пропозицій і зауважень від споживачів ще протягом 14 календарних днів. Таким чином, сільська рада не вправі терміново прийняти коригування тарифу, як цього вимагає ТОВ.
Враховуючи викладене, просимо 

  • терміново скликати нараду щодо питання відключення централізованого водопостачання на території населених пунктів Семенівської сільської ради з залученням представників податкових, правоохоронних органів, сільської ради, Мелітопольської районної державної адміністрації;
  • здійснити заходи в межах компетенції обласної державної адміністрації щодо недопущення чергового припинення централізованого водопостачання на території населених пунктів Семенівської сільської ради.

Сільський голова А.В.ЄРМОЛЕНКО



Имя:
Ваш комментарий:

Схожі новини: