Мелитопольский экс-чиновник, а теперь помощник нардепа купил недвижимость на миллион

Переглядів: 1595

21 жовтня 2019 16:38

Мелитопольский экс-чиновник, а теперь помощник нардепа купил недвижимость на миллион фото
Так будет выглядеть жилой комплекс

У Мелітополі та Мелітопольському районі (округ №80) на виборах до парламенту переміг самовисуванець Сергій Мінько. Він до обрання очолював Мелітопольську міськраду, до якої обирався від “БПП-Солідарність”. Серед його помічників у парламенті опинився Павло Тімофєєв, колишній начальник управління з внутрішньої політики, взаємодії з правоохоронними органами виконкому Мелітопольської міськради. Нещодавно колишній чиновник й помічник нардепа придбав права на нерухомість в столиці на 1,15 мільйона гривень.

Станом на 16 жовтня Павло Тімофєєв лишається єдиним помічником Сергія Мінька, який допомагає йому на платній основі. Сам Тімофєєв — депутат Мелітопольської міської ради, який 2015 року обирався до міськради від “БПП-Солідарності”.

На дату обрання депутатом міськради Тімофєєв працював начальником управління з внутрішньої політики, взаємодії з правоохоронними органами та з питань запобігання й виявлення корупції виконкому Мелітопольської міськради. Влітку 2018 року він звільнився з цієї посади й отримав роботу у приватній фірмі — став заступником директора у ТОВ «Проектно-будівельна компанія «АКВІ-БУД». Наприкінці вересня цього року Павло Тімофєєв придбав майнові права на об’єкт нерухомості (незавершене будівництво) у ТОВ «Роял Хауз Груп» за 810 тисяч гривень, а також купив цінні папери (деривативи) на 345 тисяч гривень. Про це він зробив відповідне повідомлення на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

Фірма «Роял Хауз Груп» – це забудовник, який наразі реалізує нерухомість в Києві. Серед забудовників є така практика, “розбивати” вартість квартири на 2 договори — з продажу деривативу та окремо майнових прав на будівництво, щоб зменшувати оподаткування. Тобто, фактично, Тімофєєв  придбав в столиці права на квартиру за 1,15 мільйона гривень.

Зазначимо, що однією з останніх новобудов, яку наразі продовжує зводити «Роял Хауз Груп», є ЖК “Нова Англія”, який розташований у Голосіївському районі Києва. Ймовірно, саме у цьому комплексі і придбав права на нерухомість депутат від “Солідарності” у Мелітопольській міськраді та помічник народного депутата Сергія Мінька Павло Тімофєєв.

Проект житлового комплексу “Нова Англія”

Расположен он будет вот здесь

Ще 2016 року, коли Тімофєєв працював у виконкомі, він мав разом з родиною 143,4 тисячі гривень заробітків, а також заощадження: трохи більше 5 тисяч гривень, 7250 доларів та 775 евро заощаджень. Це сукупно становило 367,5 тисяч гривень в еквіваленті (за курсом валют НБУ на 30.12.2016). У декларації за 2017 рік посадовець зазначив тільки себе й мав тоді загалом еквівалент 302 тисяч гривень. Це були 170 тисяч гривень заробітної плати від виконкому, а також 13,5 тисяч гривень й 4200 доларів, розміщених на банківських рахунках.

2018 року статки Тімофєєва стали значно більшими. Зокрема, в декларації за 2018 рік він вказав, що проживає разом з Тетяною Мальцевою, яка працює у виконавчому комітеті Мелітопольської міської ради. Сукупно вони задекларували в еквіваленті 1,07 мільйона гривень (за курсом валют НБУ на 31.12.2018 р.).

Левову частку цих надходжень склала заробітна плата самого Тімофєєва, отримана 2018 року від виконкому (156,5 тисяч гривень) та заробітна плата від ТОВ «Проектно-будівельна компанія «АКВІ-БУД» (46,3 тисячі гривень). Також дохід від продажу нерухомого майна (100 тисяч гривень) й отримані проценти по депозиту від банку (близько 12 тисяч гривень). Крім того, Тімофєєв задекларував того року 35 тисяч гривень та 1750 евро готівкових коштів, а також 13,5 тисяч гривень та 20 388 доларів, розміщених на банківських рахунках.

Тетяна Мальцева 2018 року отримала 78 тисяч гривень заробітної плати від виконавчого комітету Мелітопольської міськради та близько 4100 гривень від передання майна в лізинг. Це були її основні доходи. Також вона мала 11,6 тисяч гривень, розміщених на банківських рахунках.

2018 року Павло Тімофєєв задекларував близько 20 тисяч доларів заощаджень на банківських рахунках

«Запорізький проект розслідувань» поставив консультанту народного депутата відповідні питання з приводу статків та придбання прав на нерухомість в столиці. Зокрема, ми запитали, як депутат зумів накопичити кошти на купівлю квартири у ЖК “Нова Англія”, а також щодо способу придбання, який фактично передбачає зменшення оподаткування.

“У вересні цього року я вирішив інвестувати свої заощадження у будівництво багатоповерхового будинку у Києві. Забудовник ЖК “Нова Англія” пропонує інвесторам лише формат купівлі деривативу, що повністю відповідає діючому законодавству. Всі платежі здійснював через банківські установи, проходячі обов’язкову процедуру держінмоніторингу, тож будь яких спроб уникнення оподаткування я не вживав”, — прокоментував Павло Тімофєєв.

Щодо статків, помічник нардепа зауважує, що протягом тривалого часу працював не лише у виконавчому комітеті Мелітопольської міськради, але й у різних приватних структурах.

“За останні три роки мій сукупний офіційний дохід, власні заощадження на банківських рахунках, а також дохід від продажу квартири дали мені можливість здійснити цю інвестицію. Всі мої доходи та заощадження були відповідним чином задекларовані на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції. Щодо самої інвестиції, то це однокімнатна квартира у Голосіївському районі, яка має бути побудована лише у 2021 році”, — повідомив Тімофєєв і додав, що ця інвестиція ризикована.

За його словами, ще у серпні цього року на земельній ділянці не було фундаменту. Але забудовник запропонував низьку ціну на старті продажу цього обєкту — значно дешевшу, ніж на вторинному ринку.

Додамо, що Тімофєєв став не єдиним помічником колишнього голови Мелітополя й нині народного депутата Сергія Мінька.

Помічники Сергія Мінька станом на 16 жовтня 2019 року

На громадських засадах, станом на 16 жовтня, нардепу також допомагали шестеро помічників. Це Христина Євтушенко, яка з початку 2019 року працювала директором департаменту протокольної служби міського голови Мелітополя (тобто, Мінька). Також Володимир Кюрчев та Катерина Моісеєнко.

Кюрчев працює ректором Таврійського державного агротехнологічного університету та є депутатом Запорізької облради від “Солідарності”. Його син, Сергій Кюрчев, 2015 року разом з Міньком балотувався до Мелітопольської міської ради від “БПП-Солідарність”. Моісеєнко була радником Мінька на посаді міського голови.

Інші троє помічників нардепа — це підприємці. Зокрема, Олександр Хмельницький є співвласником ТОВ «ВКФ Азов-Експорт», яка займається виробництвом дерев’яних будівельних конструкцій і столярних виробів. Андрій Кузьменко володіє ТОВ “Рестоніка”, що спеціалізується на виробництві готових металевих виробів, а Євген Корнєв, володіє фірмою “ТМ Еталон” та ТОВ “Оланет”.

Нагадаємо, відповідно до Закону України “Про статус народного депутата України”, у кожного обранця може бути до 31 помічника-консультанта. Вони можуть допомагати нардепам на громадських засадах, або працювати на платній основі, отримуючи за це заробітну плату з держбюджету. 2019 року загальний фонд виплат для помічників, яких один обранець узяв до себе на роботу на платній основі, становить близько 48 тисяч гривень на місяць.

Источник: zr.zp.ua



Имя:
Ваш комментарий:

Аноним
21 жовтня 2019 г. (17:35)

страна дураков 

Аноним
21 жовтня 2019 г. (19:03)

Это ответочка за фото машинок 95 квартала, выложенных в сети?

Аноним
21 жовтня 2019 г. (19:39)

Вкрав на виборах у ВР

сотрудники
21 жовтня 2019 г. (20:12)

И первую квартиру Тимофеев получил обманнім путем подделав документі потом продал хотя она біла ведомственной и получил расширение  и опятть продал ведомственную вот и борец с коррупцией а как мог работвя в органах работать еще где-то есть предложение показать как чиновников сажают  ВПЕРЕД

Аноним
22 жовтня 2019 г. (04:09)

Махинации с жилплощадью извечная забава исполкомовских руководителей ещё со времён СССР. Как грится, кто что сторожит...

Аноним
22 жовтня 2019 г. (11:35)

Иуды в нашем городе дорого стоят! ОЧЕНЬ ДОРОГО для местного бюджета!!!

Гость
22 жовтня 2019 г. (14:15)

Квартиры там гавно, пусть покупает.

сотрудники
22 жовтня 2019 г. (23:27)

мы этого урода тимофеева терпеть не могли полный дебил только красть и махинации проворачивать умеет

Аноним
24 жовтня 2019 г. (10:48)

Сразу видно, где оседают гордские бюджетные деньги! Працюй громада крашче , на єлітніе  квартырі и будінкі городских чіновників!!


Схожі новини: