Запорожский митрополит УПЦ МП призывает к бунту в случае признания ПЦУ

Переглядів: 975

25 вересня 2019 16:34

Запорожский митрополит УПЦ МП призывает к бунту в случае признания ПЦУ фото

Митрополит Запорожский и Мелитопольский Лука (УПЦ МП), который в последнее время взял на себя миссию быть рупором всеправославного апокалипсиса, в своем телеграмм-канале озвучил призыв к расколу внутри поместных церквей в случае признания ПЦУ.

Об это сообщается на сайте cerkvarium.

 "Навіть якщо Синодом або Собором архієреїв тієї чи іншої Православної Церкви під тиском і буде прийнято позитивне рішення щодо визнання ПЦУ, то всередині цієї ж Церкви обов'язково знайдеться достатня кількість розсудливих ​​архієреїв, духовенства та мирян, які залишатимуться вірними канонічному церковному устрою. Ці люди за жодних умов не приймуть визнання ПЦУ і припинять згадувати тих предстоятелів і архієреїв, які її визнали. Вірні сини і дочки Православної Церкви так само за жодних умов не приймуть нову модель церковних відносин, яку...нав'язує Православ'ю Дімітріос Архондоніс".

При цьому войовничий митрополит не вперше закликає "вірних синів та дочок" піти на відкритий бунт проти своєї церкви лише через питання визнання ПЦУ, яке не впливає на догматику (віросповідання).

"Що робити тим священнослужителям, які не хочуть брати участі в сатанинській «церковній» вакханалії, затіяної предтечами антихриста?... Потрібно негайно виходити з тих церковних спільнот і припиняти євхаристійне спілкування з тими єпископами, які погодилися йти шляхом зради своєї віри. Формальне дотримання канонічного права в умовах війни, що почалася проти Православ'я - неможливо. Потрібно відчувати і розуміти внутрішній сенс церковних канонів, живучи в дусі і традиції Священного Передання".

Можна припустити, що Москва вже чітко розуміє безперспективність створення глобального міжцерковного розколу та неефективність власних потуг запобігти визнанню ПЦУ. Єдине, що залишається - перейти на шантаж помісних церков внутрішніми розколами, що фактично означає в перспективі необхідність створення парасинагог для бунтівників. Тобто, в чому звинувачували українських автокефалів - то робитимуть самі. В будь-якому випадку, на меседжі митрополита Луки варто звернути увагу в помісних церквах.

Источник: cerkvarium.org



Имя:
Ваш комментарий:

Воля не воля
25 вересня 2019 г. (17:20)

Раз владыка призывает, значит нато есть причина, значитьнадо прислушиваться.

vvvv
25 вересня 2019 г. (17:38)

Когда же эта секта МП уберется с Украины ...................

Аноним
25 вересня 2019 г. (18:34)

когда Варфоломей на гори свиснет

Бур
25 вересня 2019 г. (23:02)

боюсь, что если эта секта уберётся с Украины, то, собственно говоря, Украины и не останется.))

vvvv
26 вересня 2019 г. (09:33)

Бред ... Все беды от них !

Гость
26 вересня 2019 г. (09:53)

Религия - опиум для народа, религия позволяет управлять людьми.

Гость
25 вересня 2019 г. (18:42)

А где ж этот черт ,к которому посылает перЗЕдент?Почему не принимает никаких мер?

Аноним
26 вересня 2019 г. (02:29)

Лука Мудищев  сосет лысого,, и эт правильно

Гость
26 вересня 2019 г. (10:38)

И что это за священнослужитель, который призывает к бунту, и соответственно, к кровопролитию? К чему? Итак сейчас люди отворачиваются от церкви, которую превратили в магазин

vvvv
26 вересня 2019 г. (11:13)

Эта секта ( МП ) не имеет права называться УКРАИНСКОЙ !

Гость
26 вересня 2019 г. (12:46)

Все это цирк, а не церковь, борьба за власть, ничего святого у этих владык нет!!!


Схожі новини: