Можете «благодарить» Авакова: Супрун объяснила, почему в Украине нет медицинского каннабиса

Переглядів: 632

2 вересня 2019 16:28

Можете «благодарить» Авакова: Супрун объяснила, почему в Украине нет медицинского каннабиса фото

Бывшая глава Минздрава Ульяна Супрун обвинила министра внутренних дел Арсена Авакова в том, что он и его министерство заблокировали решение о введении контролируемого ограниченного обращения медицинского каннабиса в Украине.

Такое заявление Супрун сделала во время прощания с громадой после своей отставки.

Соответствующее видео обнародовал в Facebook журналист Тарас Ратушный.

"Мы в последнее заседание правительства подали изменения в постановление [КМУ, №770-2000-п], чтобы медицинский каннабис стал доступным для пациентов. Все согласовали: СБУ, МЭРТ, Минфин, мы... Единственный, кто заблокировал, это был Аваков и МВД. Два раза мы передавали это, и два раза они отказались [согласовывать], потому что говорили, что надо изменить уголовный кодекс. Но это неправда, потому что это медицинский каннабис, так же как другие наркотики, которые являются лекарством, он может контролироваться через Гослекслужбу. Так что можете сказать спасибо господину Авакову за то, что нет медицинского каннабиса сейчас в Украине, доступного для наших пациентов", – цитирует Ратушный заявление бывшей чиновницы.

 

ЧОРТ ЗАБЛОКУВАВ Неодноразові спроби МОЗ перенести канабіс до теблиці II (контрольований обмежений обіг) у Переліку наркотичних речовин блокувалися на засіданнях уряду міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим. Про це заявила Уляна Супрун у п'ятницю під час прощання з громадою. "Ми в останнє засідання уряду подали зміни до постанови [КМУ, 770-2000-п], щоб медичний канабіс став доступним для пацієнтів. Всі погодили: СБУ, МЕРТ, Мінфін, ми... Єдиний, хто заблокував, це був Аваков і МВС. Два рази ми передавали це і два раза вони відмовилися [погоджувати], бо казали, що треба змінити кримінальний кодекс. Але це неправда, бо це медичний канабіс, так само, як інші наркотики, що є ліками, він може контролюватися через Держлікслужбу. Тож можете подякувати пану Авакову за те, що немає медичного канабісу зараз в Україні, доступного для наших пацієнтів". Це була чесна і пряма відповідь на моє запитання, чи справді вирішити питання медичного канабісу на рівні міністерства і уряду "легко і просто", як про це у квітні заявляла Zoryana Skaletska (Черненко), тепер - наступниця Уляни на чолі МОЗ.

Gepostet von Тарас Ратушний - Taras Ratushnyy am Montag, 2. September 2019

Источник: УНИАН



Имя:
Ваш комментарий:

Аноним
2 вересня 2019 г. (18:19)

Судя по фейсу Супруниха этот канабис и без разрешения Авакова очень даже смолит, дитя цветов мля.


Схожі новини: