Мелитопольский суд обиделся на замглавы Нацполиции

Переглядів: 1933

6 серпня 2019 15:15

Мелитопольский суд обиделся на замглавы Нацполиции фото
Подозреваемые отпущены домой

Как сообщалось ранее, первый заместитель руководителя Нацполиции Вячеслав Аброськин написал на своей странице в «Фейсбуке» опубликовал пост, в котором высказал возмущение решением Мелитопольского суда, отпустившего под домашний арест участников кирилловской разборки.

Напомним, речь идет о конфликте преступных группировок, в результате которого четверо мужчин были ранены, один из них смертельно. В. Аброськина возмутило, что люди, подозреваемые в умышленном убийстве, не взяты под стражу.

Мелитопольский горрайонный суд в свою очередь возмутился этой публикацией и назвал изложенную в ней информацию однобокой и недостоверной. Примечательно, что решение о домашнем аресте суд не опровергает. Служителей Фемиды возмутило, что полицейский неправильно назвал квалификацию дела, ведь полиция никому о подозрении в умышленном убийстве не сообщала, а квалифицировала дело по ч. 4 ст. 296 УК Украины (хулиганство с применением оружия). Соответствующее сообщение появилось опять же в "Фейсбуке" на странице Мелитопольского суда:

«У зв'язку із опублікуванням першим заступником голови Національної поліції України Вячеславом Аброськиним на своїй сторінці в мережі Фейсбук посту під заголовком: «На жаль, життя людини сьогодні, враховуючи рішення Мелітопольського суду, нічого не варте» Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області вважає за необхідне звернути увагу посадових осіб Національної поліції України, громадськості та представників ЗМІ на таке.

Поширена інформація є недостовірною, оскільки не відповідає фактичним обставинам, неповною та однобічною.

Так, у публікації йдеться про обрання слідчим суддею запобіжного заходу у виді домашнього арешту відносно осіб, які ніби-то вбили людину.

Насправді, в провадженні слідчого судді Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області перебували клопотання щодо застосування запобіжних заходів відносно трьох осіб, кожен з яких підозрюються у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України.

Тобто, особам, які зі слів першого заступника голови Національної поліції України Вячеслава Аброськина винні у вбивстві людини, слідчим органу досудового розслідування – Національної поліції пред'явлено підозру у вчиненні хуліганства, тобто грубого порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, вчиненого групою осіб із застосуванням вогнепальної зброї (ч. 4 ст. 296 КК України).

Більше того, повідомлення про підозру у вчиненні умисного вбивства слідчим або прокурором в даному кримінальному провадженні не складалось та жодній особі (не кажучи й про трьох фігурантів публікації) не вручалось!

Прес-служба Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області наголошує на неприпустимості поширення недостовірної інформації, а також спроб використання її для впливу на суд.

Подібні коментарі першого заступника голови Національної поліції України, який не міг не знати дійсну кваліфікацію дій затриманих осіб, негативно впливають на сприйняття суспільством діяльності судової влади, вводять українське суспільство в оману та штучно формують у суспільстві негативні думки про діяльність слідчого судді.

Ми живемо у правовому суспільстві і заяви публічної особи на широкий загал чи коментарі засобам масової інформації не можуть ґрунтуватись виключно на власних домислах та голослівних твердженнях. Це не припустимо!

Також варто зазначити, що перед розповсюдженням даних публікацій жоден представник ЗМІ не зв'язався з прес-службою Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області для того, що дізнатись точну та достовірну інформацію щодо розгляду цих справ.

Прес-служба вкотре звертається до представників ЗМІ з вимогою використовувати у підготовці публікацій лише перевірену інформацію, та не поширювати суб'єктивні недостовірні факти. Ми зацікавлені у тому, щоб громадяни отримували об'єктивну, неупереджену інформацію та робили власні висновки», - говорится в сообщении пресс-службы суда.



Имя:
Ваш комментарий:

Гость
6 серпня 2019 г. (20:45)

Суд,сбу,прокуратура,менты,туча-это все одна банда грабят простой народ...

Дмитрий
7 серпня 2019 г. (00:46)

Полная неразбериха и херня все вертикали власти, судебная и исполнительная живёт своей жизнью, они не имеют идеи служить народу, частью которого и являются, до сих пор этого не поняли!

Трампист
8 січня 2021 г. (13:29)

А говорили, в США нет американского посольства.


Схожі новини: