За недоплату мелитопольцам отключат газ

Переглядів: 1363

25 липня 2019 11:30

За недоплату мелитопольцам отключат газ фото
Платить за газ надо по-старому

Тех, кто не хочет платить по новым ценам, отмененным судом, могут отключить от газоснабжения.

Сайт MV неоднократно сообщал, о том, что постановление, которым устанавливалась цена голубого топлива для населения, отменено судом. А в социальной сети появился уже даже шаблон заявления на перерасчет оплаты газа.

Сегодня в "Мелитопольгазе" рассказали, что сделают с теми, кто не заплатит за газ по отмененной цене.

"Останнім часом в Інтернет виданнях газет, соціальних мережах стали розповсюджуватися шаблони заяв для звернення до газопостачальних організацій за  перерахунком вартості спожитого природного газу.

Враховуючи те, що останнім часом на нашу адресу почали надходити такі заяви про перерахунок та відмову сплачувати природний газ за платіжними документами,  ДП «Газ Мелітополя» ПрАТ «Мелітопольгаз» вважає за необхідне надати роз’яснення  Споживачам природного газу з цього питання.

Рішенням окружного адміністративного суду м.Києва та постановою Шостого апеляційного адміністративного суду по справі № 826/9665/16 дійсно визнано протиправною та незаконною постанову Кабінету Міністрів № 315 від 2015 року про встановлення єдиної ціни на газ на рівні 6879 грн за тисячу кубометрів. Проте, жодного порядку перерахування чи повернення коштів споживачам, постачальникам та бюджету України  зазначені рішення суду не встановлюють та не передбачають. Станом на сьогодні відсутній будь-який нормативно -  правовий акт, який би врегулював питання перерахунку вартості спожитого природного газу за наслідками прийняття судом рішення про скасування Постанови КМУ № 315, а отже, за відсутності вставленого законом механізму перерахунку чи повернення коштів побутовим споживачам, відсутності встановленого законом економічно-обґрунтованого розміру ціни на газ за минулий період,  у постачальника природного газу ДП «Газ Мелітополя» ПрАТ «Мелітопольгаз» відсутні законні підстави для проведення перерахунку вартості спожитого природного газу минулим часом.

Окремо, зазначаємо, що станом на сьогодні, ціна на газ встановлена іншою, чинною та не скасованою рішенням суду постановою КМУ від 19 жовтня 2018 р. № 867 «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу» та постановою КМУ від 03.04.2019 р. № 293 "Деякі питання діяльності акціонерного товариства “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України", а отже, у разі самовільного порушення Споживачами умов договору постачання природного газу (а саме, порушення строків оплати за договором) об’єкт Споживача буде відключено від газопостачання, заборгованість буде стягнено через суд, з віднесенням всіх затрат по справі та нарахуванням 3% річних, інфляційних втрат та пені на рахунок Споживача природного газу", - сказано в пояснении, полученным редакцией "МВ".



Имя:
Ваш комментарий:

Валентина
25 липня 2019 г. (14:17)

Так кому. верить и по какой цене платить???

 

 

 

 

..

Валентина
25 липня 2019 г. (14:17)

Так кому. верить и по какой цене платить???

 

 

 

 

..


Схожі новини: