22 хвилини: який фільм у Каннах зірвав найтривалішу овацію за всю історію фестивалю

Просмотров: 179
22 травня 2024 12:28

2024 року на Каннському кінофестивалі вестерн-епопея Кевіна Костнера потрапила в заголовки газет через тривалість оплесків. За всю історію зіркового заходу найтриваліші овації пролунали на прем'єрі фільму жахів "Лабіринт Фавна".

Як правило, на Каннському кінофестивалі збираються найвідоміші особистості не тільки Голлівуду, а й світового кінематографа. Прем'єри деяких фільмів зривають гучні та тривалі овації, а іноді тривалість оплесків встановлює свого роду рекорд, повідомляє The Independent.

Частково це пов'язано з тим, що після закінчення показу кожної світової прем'єри камера спрямована на акторів і присутню знімальну групу і проєктує їхні обличчя на величезний екран. Овації, можливо, тривають так довго тільки через камеру: щоразу, коли її об'єктив фокусується на іншій зірці фільму, лунають нові оплески. У такі моменти люди дістають секундоміри або свої смартфони, щоб зафіксувати, як довго вони триватимуть.

Вважається, що рекордсменом за всю історію фестивалю в цьому плані в історії став фільм жахів Гільєрмо дель Торо "Лабіринт Фавна" 2006 року. На прем'єрі фільму глядачі стояли, плескаючи руками, загалом 22 хвилини. Зловісний фільм, що увібрав у себе елементи міфів, казок і фольклору, а також вплив власного дитинства Дель Торо, крім тривалих овацій у Каннах, здобув три "Оскари".

Друге місце за тривалістю овацій посідає документальний фільм Майкла Мура 2004 року "Фаренгейт 9/11" (20 хвилин), і третє місце — драма Джеффа Ніколса "Бруд" 2012 року (18 хвилин). 2021 року зірці "Аннетт" Адаму Драйверу на прем'єрі в Каннах оплески настільки набридли, що він почав палити цигарку.

На фестивалі 2024 року вестерн-епопея Кевіна Костнера "Горизонт: американська сага" також потрапив до заголовків газет через тривалість овацій, що тривали 11 хвилин і 40 секунд.

Але, оскільки Каннський кінофестиваль триває до 25 травня, можливо ще буде прем'єра, яка зможе побити всі попередні рекорди за тривалістю оплесків.

Джерело: Фокус




Похожие новости: