Врач-инфекционист из Мелитополя прокомментировала коронавирус

Просмотров: 1767
27 січня 2020 17:01
Мойте руки, носите маски и не паникуйте, рекомендует врач

Коронавирус – это глобальная проблема планетарного масштаба, уверена мелитопольский врач-инфекционист, консультант ВОЗ по иммунопрофилактике Надежда Дребот.

- Чи добереться він до Мелітополя? Особисто я вважаю, що ми зробимо все можливе, щоб цього не сталося, - говорит Надежда. - Але всі карантинні заходи, які проводяться, стратегії формуються явно не в Мелітополі. Наразі працюють спеціальні експерти, групи реагування, ведеться інтенсивна робота.

Багато поки що є запитань, але те, що він є небезпечний – це зрозуміло. Нам треба мити руки не торкатись обличча без нагальної потреби, обробляти руки дезинфіктантами, пити багато води, провітрювати всі приміщення і мати респіратор при собі. У нас, нажаль, немає культурі носіння маски чи респіратора у місцях скупчення людей, а варто було б її прищеплювати. Це ті прості речі, які ми можемо і маємо робити і без коронавірусу.

Доберется ли коронавирус до Мелитополя – вопрос спорный, а вот грипп очень близок, и его стоит опасаться, уверена Надежда.

И главное о чем, говорит Н. Дребот – пока коронавирус и грипп свирепствуют, не стоит испытывать судьбу и ехать, лететь не знамо куда.

- Поїдьте краще у село до своїх родичів, - рекомендует доктор. – Подивіться, як вони живуть. На оті гроші, що заощадили – допоможіть рідним. Придбайте скотину – нехай виростять і потім у гості запросять, або проведіть бабусі інтернет. Головне – не піддавайтесь паніці. Бо якщо у неї зайти, потім не вийдеш.




Похожие новости: