Особлива компенсація: запорізькі роботодавці отримують кошти за облаштування робочих мiсць для осіб з iнвалiднiстю

Переглядів: 276

23 травня 2024 23:40

Особлива компенсація: запорізькі роботодавці отримують кошти за облаштування робочих мiсць для осіб з iнвалiднiстю фото

Продовжує працювати державна програма з надання роботодавцям компенсації витрат за облаштування робочого місця для осіб з інвалідністю.

- Її головна мета — посилити зацікавленість роботодавців до працевлаштування людей з інвалідністю і, в свою чергу, надати можливість обмежено придатним громадянам повернутися до активної зайнятості та соціалізуватися, - зазначила гна брифінгу директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік.

За її словами, роботодавець, який надав роботу людині з першою або другою групою інвалідності та підлаштував під її потреби робоче місце, може отримати грошову компенсацію у сумі, що не перевищує:

  • 106,5 тис. грн – за осіб з інвалідністю І групи
  • до 71 тис. грн – за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю ІІ групи.

«Перелік допоміжних засобів досить великий. Це можуть бути меблі та фурнітура для робочих місць, комп’ютери та оргтехніка, програмне забезпечення, засоби для захисту здоров’я і безпеки на робочих місцях тощо», - розповіла Ірина Олександрівна.

Цифри і факти

  • З початку року Запорізька обласна служба зайнятості прийняла 11 рішень щодо надання компенсації роботодавцям, які працевлаштували осіб з інвалідністю (з І групою iнвалiдності – 2 особи, з ІІ групою iнвалiдності – 9 осіб) та створили для них зручні умови праці.
  • Сума фінансування склала 845,3 тисячі гривень.
  • Людей з інвалідністю працевлаштували і отримали компенсацiю ТОВ «ПЕРЛИНА 2005», ТОВ «НАСК АВТО», ТОВ «ВІК САН ОІЛ» та інші.



Схожі новини: