"Морально важко": у Запоріжжі на Алеї Героїв встановили ще 13 призм

Переглядів: 175

23 травня 2024 22:50

Морально важко:  у Запоріжжі на Алеї Героїв встановили  ще 13  призм фото

У День Героїв України на знак подяки та пошани усім запоріжцям, які загинули захищаючи нашу країну від рф, на Алеї Героїв встановили 13 нових призм.

Алея встановлена за ініціативи Запорізької міської ради й підтримки  меценатів, підприємців та вдячних запоріжців. 

"Це історія про сміливість та мужність, яка є непідробним свідченням непохитної відданості своїм людям та своєму місту, вона про долі звитяжних воїнів-захисників, про незламних запоріжців, про тих, хто поклав своє життя за свободу та мирне майбутнє.

До участі у заході доєдналися представники міської влади, депутатського корпусу, а також рідні і близькі полеглих героїв", - повідомляється на сайті Запорізької міської ради.

.

"Встановили призми на Алеї Героїв у День Героїв України. Вшанували 13 запоріжців, які загинули у боротьбі з російськими окупантами.

Морально важко. Я думала, що готова, але ні. Це пряме та болісне усвідомлення, якою ціною дається життя у Запоріжжі. Якою ціною дається наше прагнення робити місто кращим.

Світла памʼять всім загиблим в російсько-українській війні", - прокоментувала подію секретар Запорізької міської ради Регіна Харченко.

На призмах закарбовані імена 13 військовослужбовців:

  1. Садовий Вячеслав Вікторович;
  2. Бондаренко Микола Віталійович;
  3. Жданенко Олександр Олегович;
  4. Здоревський Максим Юрійович;
  5. Чумаченко Андрій Валентинович;
  6. Чуйко Віталій Олександрович;
  7. Огородніков Євген Олександрович;
  8. Філонов Денис Олегович;
  9. Щербань Костянтин Валерійович;
  10.  Чирва Дмитро Андрійович;
  11.  Ковалик Едуард Вікторович;
  12.  Огнянов Костянтин Анатолійович;
  13.  Кателі Михайло Вікторович.

 

В тему

Героїв вшанували хвилиною мовчання

Сьогодні, 23 травня, вся країна відзначає День Героїв України. З цієї нагоди у парку Металургів пройшла урочиста частина й церемонія покладання квітів до пам’ятного знаку.

Цей день присвячений всім захисникам і захисницям, які протягом багатьох століть боролися за свободу України - українським воїнам і борцям за мир та спокій, героям різних епох, які крізь століття об’єднані однією метою: захищати і відстоювати незалежність України.

До участі у заході доєдналися представники обласної і міської влади, зокрема секретар Запорізької міської ради Регіна Харченко, силових структур, військові та священнослужителі.

Пам'ять про загиблих Героїв різних епох, які боронили українські землі ціною власного життя, вшанували хвилиною мовчання. Наостанок присутні поклали квіти до пам'ятного знаку на Алеї захисників у парку Металургів.

Фото; Запорізька міська рада




Схожі новини: