Що подивитися в Карпатах

Переглядів: 125

1 травня 2024 15:09

Що подивитися в Карпатах фото

Тури за кордон не можуть коштувати надто дешево, зважаючи на віддаленість локацій та особливість ціноутворення в інших країнах. Проте, можна обрати більш бюджетний варіант і відпочити на теренах нашої держави, адже в ній є безліч цікавих місць – мальовничих, загадкових і неймовірно прекрасних. Деякі з них з’явилися відносно недавно, інші ж мають давню історію. Дешеві тури по Україні – ваша унікальна можливість відкрити для себе щось нове з мінімальними затратами.

В Карпатах є безліч прекрасних місць, які варто відвідати. Це ліси та неймовірної краси гори. Серед них багато водоспадів, серед яких можна виділити Шипіт, Пробій, Маняву. Вони вражають своєю величчю. Навколишні пейзажі зачаровують, особливо гірські озера, в тому числі Синевір – найбільше озеро України.

Карпати чекають на туристів влітку та взимку. Вони відомі своїми гірськолижними курортами, такими як Буковель, Драгобрат, та Яремче. Тут можна активно провести час на лижах або сноуборді. Відвідайте такі мальовничі місця, як Ворохта й Буковель. Тут ви знайдете затишні готелі, зручні кафе та чудові краєвиди. У багатьох туристичних селищах можна організувати екскурсії на конях, щоб дізнатися більше про місцеву природу й традиції. Відпочинок у Карпатах буде незабутнім.

Замок Шенборнів в урочищі Берегвар

Це та пам’ятка, яку обов’язково варто побачити, відпочиваючи в Карпатах. Його архітектура нагадує старовинні палаци часів Людовика XIV. Даний витвір мистецтва органічно доповнює ландшафт. Башти та інші елементи надають композиції певної ажурності. Позитивно вражає і внутрішній інтер’єр споруди. В середині збереглися дерев’яні сходи, якими користувалися ще графи Шенборни. Якщо підняти погляд вгору, можна побачити люстру, форма якої нагадує жіночі обриси. Неймовірно, та зроблена вона з оленячих рогів.

Знаходиться графська резиденція посеред англійського парку. В ньому ростуть дерева типові для даного регіону, а також зустрічаються екзотичні екземпляри – самшит, катальпа та інші. Разом вони створюють гармонійну композицію. Доповнює її водойма, що раніше мала форму Австро-Угорської імперії. Подейкують, що джерело, яке знаходиться поблизу, здатне омолоджувати.

Історія замка Берегвар не надто давня, адже побудували його в 19 столітті. Втім, він також має свої легенди й таємниці. Говорять, що жив собі ревнивий граф. І була в нього красуня дружина, яку чоловік весь час підозрював у зраді, хоча не існувало жодного приводу. Навіть відправляючись на полювання, граф весь час думав про дружину й намагався якомога швидше повернутися додому, щоб спіймати її з коханцем.

Якось зустрівши циганку, чоловік поцікавився чи зраджує його дружина. Він не отримав відповіді, але дізнався, як це можна перевірити. За порадою циганки граф запропонував жінці здійснити спуск зі скелі вірності. Не постраждає, то вірна ознака, що не зраджувала. Графиня погодилася і, гідно пройшла випробування, але після цього пішла від чоловіка, який вирішив ризикнути її життям. Подейкують, що після її смерті, в замку з’явився привид, котрий і досі лякає відвідувачів.

Замок Паланок, озеро Несамовите, водоспад Шипіт, Синевір і Говерла, озеро Бребенескул, водоспади в Шешорах, скеля Довбуша – природа й пам’ятки Карпат та Прикарпаття неймовірні. Щоб відкрити для себе їх красу, варто відправитися в подорож. Її можна організувати самостійно, та куди краще довіритися професіоналам і замовити тур в Танго Тревел.




Схожі новини: