Жодної відповіді: доля затриманих у минулому році мелітопольських журналістів невідома

Переглядів: 204

21 квітня 2024 22:55

Жодної відповіді:  доля затриманих у минулому році  мелітопольських журналістів невідома фото

Американський Комітет Захисту Журналістів (штаб квартира Нью-Йорк) вимагає від росії підтвердити місцезнаходження мелітопольських журналістів Георгія Левченка та Анатасії Глуховської і зняти з них усі звинувачення.

Нагадуємо, Георгій Левченко і Анастасія Глуховська потрапили в полон 20 серпня 2023 року. 

Як повідомляє телеграм-канал Мелітополь у курсі. Війна, коментар американській платформі CPJ дала сестра Анастасії Глуховської.
"З першого дня і до сьогоднішнього дня ми надсилали запити всім, але не отримали жодної відповіді", - сказала сестра Анастасії Діана, додавши, що сім'я звернулася до ФСБ і президента Росії Володимира Путіна. - "Вона вважається зниклою безвісти".

"Журналісти Георгій Левченко та Анастасія Глуховська утримуються без зв'язку з зовнішнім світом російськими окупаційними силами в Україні вже майже вісім місяців лише за те, що вони журналісти. Російська влада повинна негайно звільнити їх, зняти всі звинувачення проти них і припинити незаконне переслідування громадян України на окупованих територіях", - заявила Гульноза Саїд, координаторка програм КЗЖ у Європі та Центральній Азії.

На електронний лист Комітету Захисту Журналістів  до ФСБ з проханням прокоментувати обидва затримання відповіді не надійшло.

Росія посіла четверте місце у світі за кількістю ув'язнених журналістів у переписі в'язниць, проведеному КЗЖ у 2023 році: станом на 1 грудня за ґратами перебували щонайменше 22 журналісти.

Серед полонених також ще одна журналістка з Мелітополя  - Ірина Левченко. Її разом з чоловіком Олександром затримали на вулиці Мелітополя 6 травня 2023 року. Обидва на початок збройного вторгнення рф були на пенсії.

В тему

  • На території Мелітополя відомо про 5 місць, де утримують полонених, - повідомили у Службі з пошуку та звільнення цивільних полонених «Викрадені мелітопольці»
  • Такі місця є також у селищі Приазовському та Якимівці.
  • Нині 136 мелітопольців - у російському полоні. Про долю 59 з-поміж цивільних заручників, на жаль, нічого невідомо. Ні про те, де зараз вони перебувають, ні про їхній стан здоров'я.
  • 27 мелітопольців зараз перебувають під судом або вже отримали вироки на великі строки.
  • У Росію вивозять вже тих, кого звинувачують у «тероризмі», «екстремізмі». Окупанти спочатку везуть їх до Криму – в Сімферопольське СІЗО, а звідти вже вивозять кудись у Ростов або Таганрог.
  • Людей після викрадення утримують «на підвалах» в нелюдських умовах.
  • Ті, хто вийшли з підвалів і давали свідчення, казали, що їх постійно катували – через кожні 2-3 години побиття. Деякі виходили з поламаними ребрами, після тортур електричним струмом

Джерело: Мелітополь в курсі. Війна

 




Схожі новини: