Безвісти зникла: відома мелітопольська журналістка день народження зустріла в полоні

Переглядів: 568

16 вересня 2023 20:50

Безвісти зникла: відома мелітопольська журналістка день народження зустріла в полоні фото

Сьогодні, 16 вересня — день народження відомої мелітопольської журналістки Ірини Левченко. Ірина працювала у багатьох ЗМІ — від мелітопольських до всеукраїнських.

Одним з останніх місць її роботи перед виходом на заслужений відпочинок була популярна газета “Факти”, в якій мешканка Мелітополя працювала власним кореспондентом. Її знали як дуже життєрадісну, світлу і позитивну людину, дуже гарну журналістку.

На жаль, Ірина з чоловіком не виїхали з окупованого рашистами міста. За слухами, Ірина вважала, що оскільки вона вже відійшла від активної журналістської діяльності, цікавості до неї окупанти виявляти не будуть.

Понад рік так воно і було. Але 6 травня російські військові затримали Ірину з чоловіком прямо на вулиці. З тих пір про її долю нічого не відомо. Про Олександра була інформація, що його утримують в районі гаражів, що біля моста на Новий Мелітополь. І начебто звинувачують у тероризмі.

Правління Запорізької обласної організації НСЖУ приймало звернення з вимогою відпустити журналістку та її чоловіка з полону. НСЖУ зверталася до міжнародних журналістських організацій з проханням посприяти звільненню Ірини Левченко.

Як повідомляється на сайті НСЖУ, Європейська і Міжнародна федерації журналістів висловили солідарність із Національною спілкою журналістів України. Про це йдеться у заяві на сайті Міжнародної федерації журналістів.

«Міжнародна та Європейська федерації журналістів висловлюють солідарність із НСЖУ у засудженні незаконного арешту Левченко та закликають владу окупованих територій негайно звільнити її та всіх інших журналістів, яких утримують за ґратами», – говориться у повідомленні.

Але поки що всі зусилля журналістської спільноти  та рідних безрезультатні.

Як розповіла під час свого візиту до Запоріжжя перший секретар НСЖУ Ліна Кущ, Ірина досі знаходиться в статусі зниклої безвісти.

- Невідомо місце, де вона знаходиться. Російські військові не підтверджують, що її незаконно ув’язнили. І це заважає внести її до списку незаконно ув’язнених і, відповідно, внести у списки на обмін, - розповіла Ліна Кущ.

Запорізька журналістська спільнота щиро сподівається, що Ірина Левченко жива і її звільнять з полону. В день народження бажаю Ірині стійкості і непохитної віри в те, що вона повернеться до нас. Україна не забула Ірину Левченко та її чоловіка Олександра. Ми чекаємо на їх звільнення.




Схожі новини: