Не липне, не тріскається і не обсипається: глазур для паски, яка виглядає урочисто

Переглядів: 188

17 квітня 2024 22:40

Не липне, не тріскається і не обсипається: глазур для паски, яка виглядає урочисто фото

Пам’ятайте, що глазур швидко застигає, тому краще робити все швидко. Прикрашати посипками та фігурками теж потрібно одразу, поки глазур не стала щільною.

Наближається Великдень, а господині шукають рецепти ідеальних пасок та глазурі, щоб здивувати рідних і друзів. Тож і ми разом із сайтом "1 хвилина" презентуємо рецепт глазурі, яка не тріскається та не обсипається навіть через декілька днів, а паска залишається всередині мʼякою та ніжною.

Інгредієнти:

желатин — 1 ч. л. з гіркою + 2 ст. л. води;

цукор — 180 г + вода 4 ст. л.;

сік лимона — 1 ч. л. (загалом пропонуємо за смаком, можна не додавати).

Розчиніть 1 ч. л. желатину у 2 ст. л. води. Почекайте, поки він набухне. У невеликій каструлі поєднайте цукор і воду. Розігрівайте на слабкому вогні, помішуючи, до повного розчинення цукру. Важливо, щоб суміш не закипіла та не потемніла. Потрібно лише розчинити та трохи прогріти цукор.

Після того, як цукор розчинився, додайте желатин, що набух. Збивайте міксером на середній швидкості до утворення пишної білої маси. Якщо ви бажаєте, додайте лимонний сік за смаком. Він додасть глазурі особливого смаку та легкості, покращить колір та прибере приторну солодкість, зробивши смак глазурі трохи з кислинкою. Продовжуйте збивати до загущення.

Готовою глазурʼю швидко покривайте паски. Пам’ятайте, що вона швидко застигає, тому краще робити все швидко. Прикрашати посипками та фігурками теж потрібно одразу, поки глазур не стала щільною. Після покриття пасок глазур’ю залиште їх на кілька годин або навіть на ніч, щоб глазур стала стійкою та додала ще більше смаку вашим святковим паскам.

Фокус: Фокус




Схожі новини: