У Хорватії відбуваються дострокові парламентські вибори

Переглядів: 158

17 квітня 2024 15:15

У Хорватії відбуваються дострокові парламентські вибори фото

Вибори стануть своєрідною перевіркою популярності чинного прем'єр-міністра Андрея Пленковича та його правлячої партії.

У Хорватії в середу, 17 квітня, стартують дострокові вибори у парламент. Близько 3,7 мільйона виборців обиратимуть між більш ніж двома тисячами кандидатів. Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що вибори стануть своєрідною перевіркою популярності чинного прем'єр-міністра Андрея Пленковича та його правлячої консервативної партії Хорватський демократичний союз (HDZ), яку опоненти звинувачують у корупції.

HDZ сподівається скористатися довгостроковою підтримкою, яку вона отримала внаслідок вступу Хорватії до Європейського Союзу, запровадження євро та буму туристів, які відвідують адріатичне узбережжя країни.

Однак багато хто втомився від HDZ, яка домінує в політиці з моменту здобуття Хорватією незалежності в 1991 році.

Згідно з останніми опитуваннями IPSOS, HDZ отримає 60 місць у 151-місному парламенті. Це більше, ніж у будь-якої іншої партії, однак недостатньо для отримання абсолютної більшості. Очікується, що після голосування відбудуться коаліційні переговори.

Нагадаємо,14 березня у Хорватії депутати проголосували за розпуск парламенту. Голосування було заплановане на осінь, але уряд вирішив провести його до виборів у Європарламент в червні.

Джерело: Кореспондент




Схожі новини: