Дитинство під обстрілами: запорізькі поліцейські закликають евакуюватися на безпечну територію

Переглядів: 193

10 квітня 2024 16:53

Дитинство під обстрілами:  запорізькі поліцейські закликають евакуюватися  на безпечну територію фото

Правоохоронці проводять з батьками роз’яснювальну роботу, щоб вмовити евакуюватися на безпечну територію.

У Приморському Василівського району в  перервах між ворожими атаками та «хованками» від них в укритті діти надворі грають виготовленою з гілок та палиць «зброєю» у власноруч виритих «окопах». «Які часи – такі й ігри», – із сумом констатує багатодітна матір Галина.

Раніше над «позицією» навіть майорів жовто-блакитний стяг. Але, щоб не накликати біди, вирішили прибрати його з вулиці - над селом цілодобово кружляють російські дрони, які вишукують цілі та коригують вогонь по населеному пункту.

Малі радісно виносять знамено з оселі та з гордістю демонструють його поліцейським-евакуаційникам, які навідалися до родини. Правоохоронці ж проводять з їх батьками роз’яснювальну роботу, щоб вмовити евакуюватися на безпечну територію.

По суті

  • 5 квітня 2023 року поліцейські здійснили свій перший виїзд до прифронтового Оріхова, щоб евакуювати родину з дітьми. Відтоді правоохоронці допомогли сотням жителів області виїхати з-під обстрілів у безпечні місця.
  • Так, за 12 місяців безупинної роботи правоохоронці евакуювали з Василівського та Пологівського районів 387 громадян. З них – 21 маломобільну людину та 143 особи похилого віку (116 з яких – маломобільні), 129 дітей та 94 дорослих (батьків дітей).
  • Евакуація – це завжди великий виклик для будь-якої людини: залишити рідний будинок – вкрай важке рішення. Але, попри проблемні ситуації, які іноді виникають, поліцейські знаходять спільну мову з жителями прифронтових населених пунктів, переконуючи їх не ризикувати своїми життями та виїжджати з лінії вогню на безпечну територію. І навіть після цього підтримують з ними гарні відносини.
  • Високе навантаження та безупинні обстріли на маршрутах не заважають поліцейським евакуаційних груп вчасно реагувати на звернення людей. Щоразу тішить, якщо буси повертаються в Запоріжжя з додатковими пасажирами. Це значить, що цього дня місію виконано.

Поліція Запорізької області вкотре закликає жителів прифронтових міст та сіл: не наражайте життя на небезпеку, залишаючись на лінії вогню. Евакуюйтеся! Звертайтеся до евакуаційних груп поліції за номерами:

  • для жителів Пологівського району – 050-272-72-76;
  •  для жителів Василівського району – 097-826-20-02.

 




Схожі новини: