Заперечував окупацію: у Запоріжжі прихильник «руського міра» отримав вирок

Переглядів: 225

9 квітня 2024 19:30

Заперечував окупацію: у Запоріжжі прихильник «руського міра» отримав вирок фото

Прихильник «руського міра» отримав вирок за виправдання агресії російської федерації проти України.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Запорізький апеляційний суд розглянула апеляційну скаргу обвинуваченого М. на вирок Шевченківського районного суду м. Запоріжжя від 28 грудня 2023 року.

Так, протягом 2022-2023 років проросійськи налаштований мешканець Запоріжжя М. підтримував агресивну політику російської федерації та звинувачував українську владу у розв`язуванні та ескалації конфлікту між Україною та російською федерацією, та через особисту сторінку у забороненій в України соцмережі «ВКонтакте» поширював матеріали, у яких містилось виправдовування, визнання правомірною, заперечення тимчасової окупації частини території України.

У своїх дописах обвинувачений стверджував, що не існує ані України, ані її історії, підтримував незаконний референдум, проведений на території Запорізької області, закликав знищувати мости, греблі, залізниці, ТЕЦ та інші об'єкти інфраструктури України, хизувався тим фактом, що йому вдається вводити в оману спеціальні служби України.

Однак, довго «вводити в оману» працівників Служби безпеки України обвинуваченому не вдалося, і вже у травні 2023 року його було затримано, а в грудні 2023 року судом першої інстанції було ухвалено вирок, яким М. визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі без конфіскації майна.

В апеляційній скарзі, посилаючись на те, що він щиро розкаявся, йшов на співпрацю зі слідством, а також, що спричинені повномасштабним вторгненням життєві складнощі та російська пропаганда негативно вплинули на нього, обвинувачений М. просив вирок суду першої інстанції змінити, та звільнити від відбування покарання з іспитовим строком.

Однак, за результатами розгляду апеляційної скарги, колегією суддів апеляційного суду було вирішено залишити вирок місцевого суду без змін.

Справа № 336/4847/23

Джерело: прес-служба Запорізького апеляційного суду




Схожі новини: