Слухай своє! У Запоріжжі хіти української музики зібрали аншлаг

Переглядів: 219

8 квітня 2024 18:00

Слухай своє! У Запоріжжі хіти української музики зібрали аншлаг фото

У Центрі культурних послуг з величезним успіхом пройшов концерт “Хіти української музики”.

На сцені Палацу культури «Орбіта» виступили Дитячий симфонічний оркестр СимфоKIDS під орудою диригента Дмитра Мітніка, Муніципальний камерний хор під керуванням Оксани Братцевої, солісти - Анна Кашубіна (мистецька школа №7), Макар Сапожніков (школа мистецтв №1), вихованці вокальної студії “Lira Studio” Анна Піка та Андрій Марусик.

Шаленими оплесками глядачі проводжали зі сцени спеціально запрошених гостей — відомих запорізьких виконавців Сабіну Сафарлі і Михайла Герасимчука (виконавця ролі Володимира Івасюка у спектаклі “Дому актора” про видатного українського композитора, який вже встановив рекорд по кількості прем’єр з повністю проданими квитками!).

Юні талановиті музиканти та вокалісти надали відомим пісням нового звучання, їх виступи закінчувалися під бурхливі оплески слухачів, серед яких переважну більшість складали рідні, друзі та знайомі учасників концерту.

У новому оранжуванні, зокрема, прозвучали оркестрові версії пісень популярних українських гуртів «Океан Ельзи», «Скрябін», «Скай», ТІК. Неймовірне враження від виступу юних талантів доповнювали вдало підібраний відеоряд, а також чудове технічне оформлення — світло та звук. Усе було на висоті!

Великий зал був практично заповнений глядачами, в умовах воєнного стану таку кількість можна сміливо вважати аншлагом.

Після концерту рідні юних виконавців жваво обмінювалися враженнями від співу та гри юних талантів.

Незламні діти незламного Запоріжжя!  Вони не лише  залишаються жити у місті, яке російськи потвори особливо останнім часом постійно обстрілюють, а й розвивають свій  талант: розучують нові твори, ходять на репетиції, готують яскраві програми.  Запоріжці можуть пишатися  юними талантами!

До речі, у кінці лютого Дитячий симфонічний оркестр СимфоKIDS під орудою диригента Дмитра Мітніка і  Муніципальний камерний хор під керуванням Оксани Братцевої взяли участь у грандіозному міжнародному проєкті, у якому такожбули представлені  виконавці з Оберхаузена. Виступи талантів України і Німеччини поєднувалися за допомогою відеотрансляції.

“Це було дуже потужно! SymphoKIDS та Муніципальний Камерний Хор відіграли великий концерт у Палаці культури "Орбіта"! Найталановитіші діти Запоріжжя! Найталановитіші діти з мистецьких шкіл Запоріжжя! Дякую Катерині Прокоф’євій та всій команді мистецьких шкіл. Ви круті! Дякую ЗСУ за можливість виступати! - прокоментував концерт директор департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Сергій Білов.

Враження керівника хору

«Чудову ідею - виконати пісні, знайомі кожному українцю в новому аранжуванні В'ячеслава Тодики запропонувала Катерина Прокоф'єва (авторка сценарію, ведуча, організаторка. Проект складний, бо "визвучити" стільки виконавців на одній сцені - непросте завдання. Та "козацькому роду нема переводу"- коли збирається потужна технічна команда - "все буде добре". Всі дуже старались!!!!!

Співали натхненно про "Країну мрій", бажали від всього серця "віри і сил, щастя усім", бо віримо, що "буде весна, там де ми стоїмо до кінця і нас не зламає війна", заклинаючи "Богові - боже, ворогу вороже, буде тобі враже, як дитина скаже"! "Даруючи світло","вірні серцем" сини та доньки славили свій "рідний край" та непереможну "Україну"! Дякую, мій любий хор! Я пишаюся кожним з вас! Дякую Департаменту культури і туризму ЗМР за підтримку! Дякую всій команді однодумців і творців! Всі разом до Перемоги! - написала на своїй фейсбук-сторінці керівниця Муніципального камерного хору Оксана Братцева.

Які хіти прозвучали на концерті

  • "Козацькому роду нема переводу"
  • "Обійми"
  • «Так я люблю Україну» (Анна Піка)
  • "Квітка душа" (Анна Кашубіна)
  • Інструментальне попурі "Мій рідний край", до якого зокрема увійшли й українські хіти 80-х років “Ясени”, “Черемшина” тощо
  • «Пісня про пісню»
  • "І буде весна"
  • "Там де ми є"
  • «Подаруй світло» (Макар Сапожніков)
  • "Країна мрій"
  • "Враже"
  • «Україно» версія СКАЙ
  • «Сам собі країна» (Андрій Марусик)
  • "Все буде добре".

Фото з фейсбук-сторінок Сергія Білова і Мистецьких шкіл Запоріжжя




Схожі новини: