Звільнені в запас: строковики запорізької частини Нацгвардії, які призивалися до повномасштабної війни, завершують службу

Переглядів: 224

4 квітня 2024 22:11

Звільнені в запас: строковики запорізької частини Нацгвардії, які призивалися до повномасштабної війни, завершують службу фото

37 нацгвардійців строкової служби, які були призвані до повномасштабного вторгнення росії на територію України, звільнено в запас.

Військовослужбовці однієї з військових частин Запоріжжя понад 2 роки перебували на різних локаціях: на важливих державних об’єктах та об’єктах інфраструктури, на блок-постах. 

За службу їм подякував голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

«Коли ви призивалися на військову службу, ми не могли собі навіть уявити, з чим нам доведеться зіштовхнутися. Ті задачі, які ви виконували, вкрай важливі для міста Запоріжжя та нашої держави в цілому. Ви вберегли наші населенні пункти від мародерства, ви зберегли громадську безпеку разом з поліцією, ви надали захист нашим мешканцям – це дуже важливо. Тепер кожен з вас постане перед вибором – чи приносити користь нашій державі в цивільному житті, чи у військовому. Але той досвід, який ви здобули, та захист, який ви дали нашій державі - неоціненний й багато про що говорить. Хочу подякувати вам за це, - наголосив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров.

7 березня 2024 року Президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби, призваних ще до початку повномасштабного вторгнення. Строк їхньої служби закінчився під час дії воєнного стану, введеного 24 лютого 2022 року.

«Вперше в історії, у зв’язку з агресією, ви як військовослужбовці строкової служби, затягнули свій строк проходження служби й віддали більше часу країні, щоб виконати своє завдання. Наступне завдання – цивільне життя, де вас чекають близькі, друзі. Бажаю, щоб ви себе там знайшли! Але завжди раді вас бачити у своїх військових частинах», - звернувся до присутніх полковник, командир військової частини 3033 Нацгвардії.

За сумлінне виконання службових обов’язків, мужність та героїзм, та з нагоди звільнення в запас ЗСУ військовослужбовців нагородили грамотами.

В останній день несення строкової служби захисники радо діляться своїми планами. Солдат Дмитро розповідає, що за час несення служби отримав величезний досвід, познайомився з хлопцями-побратимами, які стали наче рідними. Молодий чоловік не заперечує, що інколи дуже хотілося якомога швидше опинитися вдома з родиною, але, розуміючи задачу – трималися, скільки було потрібно, робили те, що було необхідно.

Контракт солдата Олексія завершився 24 лютого 2022 року, у день повномасштабного вторгнення він повинен був повернутися додому в іншу область, але продовжив виконувати військовий обов'язок:

«Найперше, що я зроблю – проведу час з дитиною та родиною. Після відпочинку хочу долучитися до підтримки армії у цивільному житті, або ж знову приєднаюся до лав Збройних сил України за контрактом», - розповів Олексій.

Джерело: сайт Запорізької ОДА

 




Схожі новини: