Як настоятель УПЦ МП Онуфрій відреагував на заклик патріарха Кирила до священної війни

Переглядів: 189

3 квітня 2024 18:35

Як настоятель УПЦ МП Онуфрій відреагував на заклик патріарха Кирила до священної війни фото

Онуфрій продовжує своє поклоніння Гундяєву, але камуфлює

Онуфрій камуфлює своє поклоніння Гундяєву згадками низки інших настоятелів. Але не поминає Вселенського патріарха Варфоломія, і не поминає тих настоятелів, яких не поминає сам Кирило – тобто тих, хто визнав ПЦУ. До того ж кожного патріарха чи настоятеля Онуфрій поминає з одним титулом – Антіохійського Іоанна тощо, а Кирила поминає на його повний титул "Московського і всія Русі". "Всія Русі", куди за московською доктриною входить і Україна, і Білорусь як частини цієї Русі, вірніше – як частини Росії.

Вся їхня Русь чи "історіческая Русь" – це кінець кінцем їхня імперська Росія, чия влада має розповсюдитися і далі. Бо як прописано в статуті РПЦ: канонічна територія Московського патріархату – це 46 країн, а також є тенденція і до розширення цієї всієї "Русі". Завойовники претендують, Онуфрій все це визнає і з цим живе і діє.

Вже 2 роки великої війни – а Онуфрій все ще вибирає не воїнів, що його захищають, не воїнів, що гинуть і за нього теж – бо росіяни прислали б свого київського митрополита, а Онуфрія заслали у Сибір. Онуфрій все ще вибирає Кирила. Свого "велікого Господіна і Отца". І йому все одно, що це Вбивця, а не Отець – Онуфрій буде з ним, а не з його жертвами. Бо так треба, так його привчили до особливого світогляду, згідно з яким московити завжди праві! І навіть буде старатися бути ще більшим московитом, ніж самі московити.

Тому РПЦ в Україні та її ідеологія мають бути заборонені. Можливо навіть і без окремих законів, просто за колабораціонізм, бо це дійсно він, і навіть гірше, ніж колабораціонізм – це радісна зрада держави, народу і своєї Церкви на користь Антихриста і Сатани, на користь сучасного Понтія Пілата та первосвященника Анни.

Всім нам незрозуміла ця віра у московську фантазію про їх особливу правильність. Це сектантське мислення знищує всяку надію на те, що УПЦ стане дійсно УПЦ і розірве зв'язки з Москвою. Вони будуть і далі вірити в Москву, наводити найабсурдніші теорії, проповідувати, що це українські снаряди завертали і повертали назад зі сходу, влучаючи у храми, але їхні улюблені росіяни цього не робили.

Юрій Чорноморець

професор кафедри богослов'я та релігієзнавства НПУ ім. Драгоманова, доктор філософських наук, волонтер

Джерело: Ліга




Схожі новини: