У Запорізькій області дружина настоятеля храму УПЦ заперечувала збройну агресію рф та виправдовувала дії загарбників

Переглядів: 281

14 лютого 2024 14:45

У Запорізькій області дружина настоятеля храму УПЦ заперечувала збройну агресію рф та виправдовувала дії загарбників фото

Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини дружини настоятеля однієї із церков Запорізької і Мелітопольської єпархії УПЦ (МП), яка заперечувала збройну агресію рф проти України та виправдовувала дії загарбників.

Найбільше жінку, яка була хористкою у храмі, захоплювали кадирівці та «донские казаки». Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Слідчі встановили, що після початку повномасштабного вторгнення окупаційних військ в Україну жінка підтримала політику кремля та схвалювала дії рф.

У власному Телеграм-каналі вона поширювала деструктивний контент з прокремлівських інтернет-ресурсів, в яких героїзувала російських окупантів та виправдовувала їхні злочини в Маріуполі.

Ініційована СБУ експертиза підтвердила протиправний характер дій зловмисниці.

Під час санкціонованих обшуків за місцем її проживання, правоохоронці вилучили мобільний телефон з доказами протиправної діяльності.

На підставі зібраних доказів, слідчі Служби безпеки повідомили прихильниці «руського миру» про підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Обвинувальний акт скеровано до суду.

Слідчо-оперативні дії проводили співробітники СБУ у Запорізькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

 

 




Схожі новини: