Споживайте економно: у Запорізькій області застосували графіки аварійного відключення електроенергії

Переглядів: 213

29 березня 2024 23:20

Споживайте економно: у Запорізькій області застосували  графіки аварійного відключення електроенергії фото

Вдень 29 березня аварійні відключення застосували у Дніпропетровській,  Запорізькій, Кіровоградській областях.

Як повідомила пресслужба ПАТ "Запоріжжяобленерго",  графіки аварійного відключення електроенергії введені  лише для крупних промислових споживачів

"Через обстріли загарбниками об’єктів української електроенергетики, що тривають вже тиждень поспіль, за вказівкою НЕК «Укренерго» в Запорізькій області введені графіки аварійного відключення електроенергії.

Наразі обмеження стосуються тільки крупних промислових споживачів електроенергії.

Для побутових споживачів наразі жодних обмежень не встановлено, втім закликаємо кожного поставитися до ситуації відповідально та, за можливості, зменшити власне енергоспоживання. Вимкніть, будь ласка, некритично потрібні електроприлади, відкладіть користування енергоємною електротехнікою із функцією програмування на нічний час.

Це допоможе не лише «втримати» ситуацію, але й уникнути більш серйозних наслідків – у тому числі, впровадження графіків погодинних відключень" -  говориться у повідомленні.

А о 18.30 Диспетчерський центр «Укренерго» розмістив інформацію, що вимушений застосувати графіки аварійних відключень на період вечірнього максимуму споживання також у Сумській, Полтавській та Донецькій областях.

"Основна причина – відсутність достатнього обсягу генеруючих потужностей в системі для покриття споживання в окремих регіонах країни, як наслідок нічної масованої російської атаки на українські електростанції.

Продовжують діяти обмеження енергопостачання на Харківщині та в Кривому Розі.

Споживачів в інших регіонах також просимо споживати електроенергію ощадливо", - зазначає Укренерго.




Схожі новини: