Навіщо люди кредитуються

Переглядів: 164

26 березня 2024 18:27

Навіщо люди кредитуються фото

Гроші в кредит брали завжди. Їх позичали у друзів чи знайомих, отримували і в банківських установах, які функціонували в певному вигляді ще за часів Київської Русі. Частота користування послугами варіювала в залежності від багатьох факторів, серед яких:

  • економічні умови;
  • рівень доходу;
  • фінансові звички;
  • доступність кредитів.

Люди активно кредитуються й зараз. Майже кожна людина брала кредит хоча б раз у своєму житті, в тій чи іншій формі. Кредитна культура в Україні активно розвивалася і продовжує розвиватися далі.

З якою метою українці кредитуються

Найбільш поширеною формою кредитування є споживчі кредити. Позичальники оформляють їх з різною метою:

  • для замовлення побутової техніки;
  • для придбання ліків;
  • для отримання косметичних послуг чи лікування;
  • для організації свята та придбання подарунку;
  • для ремонту житла;
  • для подорожі чи оплати навчання тощо.

Кредити на освіту дуже актуальні. Вони дозволяють покрити витрати на отримання вищої освіти. З їхньою допомогою можна розрахуватися за навчальні курси. Це вигідне вкладення, яке дає змогу покращити професійні навички та стати більш затребуваним на ринку праці.

Іпотечне кредитування – ще один популярний напрямок, адже житлові проблеми дуже розповсюджені. Банки дозволяють швидко купити омріяну квартири чи будинок. Не обов’язково витрачати десятиліття, щоб відчути себе власником нового житла. Воно може відноситися до вторинної нерухомості чи знаходитися на етапі будівництва – не важливо, гроші будуть надані під наявні потреби.

Стабільною популярністю користуються кредити для підприємців на відкриття чи розвиток бізнесу. Вони позичають кошти для придбання обладнання, закупівлі товарів, розширення виробництва. Позичені гроші дозволяють покрити непередбачувані витрати і, мова не обов'язково про ведення бізнесу. В житті трапляються різні ситуації, коли гроші потрібні негайно – ремонт авто, хвороба, травмування тощо.

Часом споживачі беруть кредит для того, щоб розрахуватися з наявними боргами. Це особливо актуально для людей, які мають декілька позик – в кредитних установах чи отримали їх від знайомих. Ще більш охоче споживачі користуються кредитними картами. Мова йде про різні суми, та витрачені вони можуть бути на будь-які потреби.

Вищеперераховані ситуації та потреби спонукають позичальників брати кредити різного розміру та на різний термін. Щоб не ускладнити наявне положення, важливо ретельно вивчити умови кредитування та оцінити власну фінансову спроможність. Кредити варто сплачувати вчасно, щоб уникнути фінансових проблем у майбутньому.

Як взяти кредит

Умови отримання позики в різних фінансових організаціях варіюють. Як виглядає процес кредитування узагальнено? Для початку позичальник має визначитися з видом кредиту. Який із них найбільше відповідає наявним потребам? Це може бути споживче кредитування, іпотечний кредит, автокредит, бізнес-кредит тощо. Потім слід обрати банк або фінансову установу, в цьому допоможе сервіс bystrocash. Розгляньте різні організації та порівняйте їхні умови кредитування, включаючи відсоткові ставки, умови погашення та комісії.

Оформлення будь-якого кредиту передбачає подання певних документів. Зазвичай, потрібен паспорт, ідентифікаційний код, довідка про доходи та інші документи, що можуть стати підтвердженням фінансової спроможності позичальника. Подайте заявку. В банку її оформляють особисто, а мікрофінансові організації часто практикують заповнення онлайн. Потім доведеться зачекати на рішення. Фінансова установа перевіряє кредитну історію, фінансове становище та інші фактори, щоб визначити, чи можна довіряти конкретному позичальнику, визначає умови кредитування. Після цього відбувається підписання угоди і, клієнт організації отримує гроші.




Схожі новини: