Кабмін погодив: заступниками голови Запорізької ОДА стануть два заступники міського голови Мелітополя

Переглядів: 252

23 березня 2024 20:35

Кабмін погодив: заступниками голови Запорізької ОДА стануть два заступники міського голови Мелітополя фото

Сьогодні Кабінет Міністрів України погодив призначення трьох заступників голови Запорізької обласної державної адміністрації - Будяк Наталії Юріївни, Семікіна Михайла Олександровича і Щербакова Олександра Валерійовича.

Про це повідомив представник Верховної Ради у Кабміні Тарас Мельничук.

Таким чином, голова ЗОДА Іван Федоров, який є також Мелітопольським міським головою у відпустці без збереження заробітної плати, підсилює свою команду у ЗОДА членами своєї мелітопольської команди. Посади його заступників на сьогодні займають 35-річний Олександр Щербаков і 37-річний Михайло Семікін.

Олександр Щербаков у 2011 році закінчив Запорізький національний університет за спеціальністю “Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності”. Здобув кваліфікацію менеджера зовнішньоекономічної діяльності, менеджера-економіста, перекладача англійської мови за фахом.

До приходу на роботу в міськвиконком працював за фахом — економістом на ВАТ “Мелітопольський м'ясокомбінат” та ТОВ “Агропромислова компанія”, потім був директором ТОВ “Візард Груп” і ТОВ “Енерго-груп”.

З 08.2019 - заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради. З 07.12.2020- депутат Мелітопольської міської ради.

У Михайла Семікіна чотири вищі освіти. У 2009 році закінчив  МДПУ, магістр педагогічної освіти, керівник навчально-виховного закладу та його підрозділів. 2010 - Таврійський державний агротехнологічний університет, спеціаліст з економіки підприємства. 2013 – Інститут вищої освіти Національної академії педагогічних наук, захист дисертації та присудження наукового ступеня «кандидат філософських наук». 2016 - Національний педагогічний університет ім. М.П.Драгоманова, бакалавр філософії, вчитель філософських дисциплін.

Трудову діяльність розпочав у 2004  році вихователем ТОВ «Югсевморсервіс» (Севастополь).

У 2008 році прийшов працювати у Мелітопольський державний педагогічний університет асистентом, викладачем кафедри педагогіки і педагогічної майстерності, де пропрацював на різних посадах на різних кафедрах до 2016 року.

2016 — 2019 - начальник відділу культури Мелітопольської міської ради.

У міській раді почав працювати з серпня 2019 - керуючим справами виконавчого комітету. З грудня 2020 — заступник Мелітопольського міського голови.

Наталія Будяк працювала директоркою Східного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров'я України. До цього очолювала департамент охорони здоров‘я Дніпропетровської ОДА.

Як зазначається на її фейсбук-сторінці, 1 лютого 2024  Наталія Юріївна завершила свою роботу в НСЗУ і звільнилась з державної служби.

«Той випадок, коли одночасно відчуваєш і сум, і полегшення. Я дико втомлена і виснажена.
Я дуже вірю в те, що державна служба стане престижною і популярною. Так, на це потрібен час і сумлінна праця, доброчесність та слідування цінностям. І тоді українська молодь ще зі школи розумітиме, як відбуваються процеси у державі та зможе обирати свідомо шлях служіння державі.
Я мрію про розвінчання стереотипного образу державного чиновника - бездушного, хитрого та нечесного персонажу.
 Я точно знаю, що мої колеги, більшість з них, були не стереотипними держслужбовцями, працювали на результат, а не на процес, боролись з безумством системи, бюрократизмом і канцеляритом.
Створювали і втілювали проєкти, в які не вірили більшість чиновників суміжних відомств.
Созідали.
Щаслива, що могла бути частиною тих проєктів і змін, які втілились!
Вдячна долі і пишаюся тим, що була держслужбовцем 10 років.
Як воно - звільнитись внікуди? Зі мною так сталося вперше в житті. Цікаво. Спостерігаю за своїми почуттями і відчуттями.
Стикнулася з інтересним етапом кенселінгу - коли з тобою перестають спілкуватися певні персонажі через те, що ти більше не «великий начальник». Дивно:))
Щаслива, що змогла зʼїздити до сина і обіймати його довго - довго. Вперше за ці тяжезні два роки, та й мабуть і за все попереднє життя, я не поспішала повернутись до роботи і насолодилася часом з дитиною.
Відновлюю свій психічний і емоційний стан.
Продовжую донатити, волонтерити, наближати нашу перемогу і допомагати нашим захисникам і захисницям. Видихаю», - написала Наталія Будяк.

Ну, як то кажуть, «видихала» недовго — до призначення на посаду заступниці голови Запорізької ОДА чекати залишилося вже недовго.

 Як розповідав кілька днів тому на брифінгу Іван Федоров, три людини погоджені на заняття вакантних посад заступників голови ОДА Офісом Президента. Погодження Кабміном, за його словами,  повинно було статися найближчими днями (погоджені сьогодні. - Авт).

- Зараз  йде процедура спецперевірки, - зазначав Федоров. - Сподіваюся найближчими днями чи тижнями отримати запити від органів, їх 10, до яких ми надіслали запити.

Враховуючи, що всі троє кандидатів на зайняття посад заступників люди “не з вулиці”, то навряд чи у них будуть проблеми зі спецперевіркою.

На сьогодні у Івана Федорова, згідно інформації на сайті ЗОДА, три заступники: Руслан Мовчан (перший), Валерій Шевченко і Євген Мироненко.




Схожі новини: