Гори в пеклі!: у Запоріжжі під вигуки "Слава Україні!" спалили опудало з портретом Путіна

Переглядів: 257

16 березня 2024 23:30

Гори в пеклі!: у Запоріжжі під вигуки Слава Україні! спалили опудало з портретом Путіна фото

Сьогодні, 16 березня, в останній день Масниці, у Запоріжжі в урочищі Сагайдачному спалили опудало з портретом президента росії володимира путіна, за чиїм наказом 24 лютого 2022 року на територію України увійшла російська армія.

За українськими традиціями в цей день завжди спалювали опудало зими. Цей обряд завжди був важливим, адже в старі часи люди вірили, що спалюючи опудало можна позбутися від будь-яких бід і негараздів. Опудало виготовлялося за образом і подобою людини.

Під час спалювання опудала в урочищі Сагайдачному очевидці дійства водили біля вогнища хороводи.  Спалювали опудало під вигуки "Слава Україні!"

Вперше опудало російського маньяка-вбивці, через якого загинули тисячі українців, у Запоріжжі спалили 6 березня 2022 року, через два тижні після початку повномасштабного вторгнення армії країни-агресора. Опудало палили під крики "Гори в пеклі!", а потім заспівали гімн України.

Ініціатива спалення опудала Путіна належала запоріжцю Олександру Шкалікову, який щороку організовує масове святкування Масниці в урочищі Сагайдачному.

Опудало у 2022 -му Олександр зробив ще до війни, а з початком військової агресії Росії в Україну в нього виникла ідея спалили опудало путіна.

У минулому році 26 лютого, в останній день Масниці, опудало путіна спалили у центрі Запоріжжя, біля кав’ярні. Організувала акцію співвласниця закладу Тетяна Дроботя. У цьому році, нагадаю, в кав’ярні провели акцію “Х*й, а не Запоріжжя”, під час якої від продажу двох видів смаколиків — десерту у вигляді чоловічого статевого органу і торту з написом акції — на допомогу ЗСУ зібрали трохи більше 11000 грн.

Цьогоріч Олександр Шкаліков знову став організатором акції на Хортиці по спалюванню опудала диктатора, якого у ці дні росіяни знову обирають своїм президентом.

 - Спалювати негатив - традиція дуже давня, - розповів Олександр.  - Таким чином ми протестуємо проти нього (путіна). 

Гори у пеклі, диктаторе!

Фото В'ячеслава Твердохліба




Схожі новини: