Чотири корисні функції, які може виконувати ваш смартфон, а ви про це не знали

Переглядів: 200

14 березня 2024 14:00

Чотири корисні функції, які може виконувати ваш смартфон, а ви про це не знали  фото

Ваш телефон здатен виконувати набагато більше завдань, ніж ви вимагаєте від нього щодня. Деякі з його найкращих функцій можуть бути неочевидними, тому ми зібрали їх для вас.

1. Скануйте документи

Якщо вам коли-небудь доводилося підписувати фізичний документ, а потім надсилати його в цифровому вигляді, ви знаєте, скільки клопоту потребує весь процес – роздрукувати, відсканувати та надіслати документ електронною поштою. Хороша новина полягає в тому, що вам більше не потрібно звертатися до свого незграбного сканера. На пристроях iPhone і Android ви можете використовувати смартфон для сканування документа та його експорту.

Все, що вам потрібно зробити на iPhone, це відкрити програму Notes, клацнути значок камери, а потім натиснути кнопку «сканувати документи», і все готово.

На пристрої Android цей процес ще простіший. Все, що вам потрібно зробити, це відкрити програму камери, навести її на документ і торкнутися «сканувати документ» для телефонів Pixel або жовтого значка «T» для пристроїв Samsung.

2. Заведіть автомобіль

Треба одразу уточнити, що можливість використовувати телефон як ключ залежить від моделі, марки та року випуску вашого автомобіля. На щастя, багато автомобілів мають таку функцію.

Якщо ви зацікавлені в цій функції, пошукайте детальну інформацію про свій автомобіль в Інтернеті та перевірте, чи є програма, яка може допомогти. Наприклад, у Ford є програма під назвою FordPass, яка дозволяє власникам автомобілів Ford розблоковувати та замикати автомобілі, дистанційно заводити автомобіль і навіть планувати дистанційний запуск із програми.

3. Вимірюйте речі

У вас немає рулетки? Це не проблема. Ви можете вимірювати все, що вам потрібно, на своєму телефоні за допомогою камери смартфона та технології AR. Все, що вам потрібно зробити, це опустити точку на початку об’єкта, який ви вимірюєте, і прикріпити іншу точку в кінці, щоб отримати точне вимірювання.

iPhone постачається з попередньо завантаженою програмою Apple Measure, але якщо ви користуєтеся Android, не хвилюйтеся. Ви можете просто скористатися Measure Up, інструментом Google, який дозволяє робити те ж саме, що й програма Apple Measure, але в браузері телефону, а не через програму.

4. Слідкуйте за пульсом

Хоча на ринку є велика кількість смарт-годинників і фітнес-трекерів, смартфони теж здатні контролювати пульс. Програми для моніторингу серцевого ритму використовують вашу задню камеру та спалах, щоб визначити, скільки крові прокачується через вашу шкіру, і отримати частоту серцевих скорочень за допомогою практики під назвою фотоплетизмографія. Щоб отримати результати за лічені секунди, все, що вам потрібно зробити, це покласти палець на камеру та спалах.

Ці мобільні програми для моніторингу серцевого ритму не постачаються з телефоном у стандартній комплектації, але їх можна завантажити в магазині додатків вашого смартфона. Регулярне відстеження частоти серцевих скорочень має багато переваг, у тому числі можливість бути більш налаштованим на своє тіло.

Джерело: Bibliotech




Схожі новини: